Zălăuanul Mario Cordiş, campion naţional sub privirile Principelui Radu al României

Federaţia Română de Karate Tradiţional (FRKT), sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale, Principele Radu de România, împreună cu CS Karate Club Galaţi şi Primăria Galaţi au organizat zilele trecute ediţia a 25-a a Campionatului Naţional de Karate Tradiţional rezervat copiilor. Evenimentul din acest an a însemnat şi prima ediţie a Cupei Regelui, competiţie organizată în Cinstea Regelui Mihai I.
Din cele 80 de cluburi afiliate la FRKT, 42 au obţinut calificarea la faza finală, printre acestea fiind şi Clubul Sportiv Terra Kid Zalău. Delegaţia zălăuană a fost compusă din 17 sportivi pregătiţi de antrenorul Călin Marincaş, iar o parte dintre ei au reuşit să urce pe podium la categoriile la care au concurat.
Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Mario Cordiş, care a devenit campion naţional în proba de kata individual, la categoria copii 4. Acesta a urcat pe podium şi în proba de kumite individual, unde a fost medaliat cu bronz. Tot cu medalia de bronz s-a ales şi în proba de enbu masculin, unde a făcut pereche cu Lucas Coca. Un rezultat notabil a fost înregistrat şi în proba de kata echipe, trio-ul format din Mario Cordiş, Lucas Coca şi Adrian Pop clasându-se pe locul patru.
La categoria copii 1, cel mai bun rezultat l-a înregistrat George Găvriluţ, care a fost medaliat cu bronz la kata individual. Pe podium a urcat şi cuplul alcătuit din Nemeti Zoltan şi Vamos Robert, cei doi fiind medaliaţi cu bronz în proba de enbu masculin.
La evenimentul de la Galaţi au fost prezenţi atât Principesa Margareta, cât şi Principele Radu al României, cei care patronează această competiţie.

Leave a Comment