Zălăuanul Dan Chiş, de două ori pe podium la Tirana

Sportivul zălăuan a obţinut locul doi la Cupa Mondială de Karate Shotokan şi s-a clasat pe locul trei la Campionatul European, ambele evenimente având loc la finalul săptămânii trecute, în capitala Albaniei

După cele două medalii obţinute în luna martie a acestui an la Campionatul Naţional de Karate din cadrul Ministerului Apărării şi Internelor, Dan Chiş a reuşit două performanţe şi mai notabile la finalul săptămânii trecute. Antrenorul clubului CS Dani-San a participat la Campionatul European de Karate Shotokan organizat la Tirana (Albania) şi la Cupa Mondială, reuşind să urce pe podium la ambele competiţii. Karateka zălăuan s-a clasat pe locul trei în proba de kata la Europene, obţinând medalia de bronz, iar la Cupa Mondială de Karate Shotokan a obţinut locul doi. La cea de-a doua competiţie, zălăuanul s-a calificat în finală alături de un italian şi un sportiv turc. „Cred că am obţinut maximum din ceea ce puteam obţine la cele două competiţii. A fost un eveniment foarte frumos şi mă bucur că am reprezentat cu cinste România şi judeţul Sălaj”, ne-a declarat Dan Chiş, care este subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj.
Din delegaţia României a făcut parte şi Eduard Man, sportiv legitimat la CS Omega Şimleu Silvaniei, însoţit de antrenorul Gheorghe Pop. Karateka şimleuan s-a clasat pe locul patru la Campionatul European în proba de shobu ippon.
Delegaţia României a fost printre cele mai numeroase, fiind alcătuită din 54 de sportivi şi antrenori. La evenimentul de la Tirana au fost prezenţi peste 250 de sportivi din 17 ţări.
Cei trei sălăjeni care au făcut parte din delegaţia României prezentă la Tirana au ţinut să mulţumească pe această cale Primăriei Şimleu Silvaniei, firmei CentoTrans şi Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor din România, care au făcut posibilă prezenţa lor în Albania.

Leave a Comment