Zălăuanul Cornel Florean a câştigat şi în acest an Trofeul „Cetatea de Scaun” de la Suceava

Devenit campion naţional la categoria plus 50 de ani, zălăuanul Cornel Florean nu renunţă la trofee, chiar dacă a schimbat categoria şi evoluează la plus 55. După locul întâi câştigat în urmă cu aproximativ două luni la un turneu desfăşurat la Botoşani, tenismenul zălăuan a ocupat cea mai bună poziţie şi la Trofeul „Cetatea de Scaun”, desfăşurat la Suceava, la finalul săptămânii trecute.

Şase concurenţi au fost înscrişi la categoria plus 55, împărţiţi în două grupe, iar Florean i-a învins în faza grupelor pe sucevenii Costel Chelariu şi Doru Isac. 6 – 3, 6 – 2 a fost scorul în meciul cu Chelariu şi 6 – 0, 6 – 1 în disputa cu Isac. Cealaltă grupă a fost câştigată de Viorel Negru, pe care zălăuanul l-a întâlnit în finală, câştigând în faţa acestuia cu scorul de 7 – 5, 6 – 1. De remarcat faptul că adversarul din finală este un fost rugbist de performanţă, cu o condiţie fizică foarte bună, dar şi cu o lovitură foarte puternică a mingii.

„A fost un turneu foarte frumos, cu adversari valoroşi. Avantajul meu este faptul că fac zilnic mişcare şi am  o condiţie fizică bună, altfel ar fi foarte greu să mă impun în faţa anumitor jucători care sunt tehnici”, ne-a declarat zălăuanul.

Cornel Florean câştigă pentru a cincea oară Trofeul „Cetatea de Scaun”, eveniment ajuns în acest an la ediţia cu numărul 18.

Un alt zălăuan, Ioan Hodrea, a participat la categoria plus 60 de ani, ocupând locul doi la final într-un tablou cu cinci participanţi. Hodrea şi-a învins în doupă seturi toţi adversarii, iar în finală a pierdut în trei seturi în faţa lui Mircea Olaru, de la Sănătatea Botoşani.

Leave a Comment