Zălăuanul Claudiu Meleg, la primul titlu naţional din carieră

Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a fost reprezentat de patru sportivi la Campionatul Naţional de atletism, în sală, rezervat juniorilor III şi desfăşurat în Sala de Atletism din şoseaua „Matei Coravu”, din Bucureşti.
Cea mai bună evoluţie a avut-o atletul Claudiu Meleg, sportivul antrenat de Teodor Bidian cucerind primul titlu naţional din carieră. Acesta a făcut o cursă foarte bună, în proba de 3.000 metri plat, pe care a reuşit să o câştige cu timpul de 9 minute, 52 de secunde şi 56 de sutimi. „Este un rezultat neaşteptat şi pentru mine, ca antrenor. Nu doar pentru el este primul titlu naţional la juniori III, ci şi pentru mine, ca antrenor, în anii anteriori, elevii mei câştigând titlul naţional doar la juniori I şi II”, ne-a dezvăluit antrenorul Teodor Bidian.
Locul doi, în aceeaşi probă, a fost ocupat tot de un atlet de la LPS „Avram Iancu” Zalău, Cătălin Marian, care a terminat cursa cu timpul de 9 minute, 53 de secunde şi 2 sutimi, în timp ce ultima poziţie a podiumului a fost ocupată de ieşeanul Florin Ioan.
Alte două atlete de la LPS „Avram Iancu” Zalău, Denisa Şomai şi Patricia Prodan, au luat startul în cursa de 3.000 metri plat, la feminin. Şomai a obţinut cel mai bun rezultat, locul opt, terminând cursa cu timpul de 10 minute, 55 de secunde şi 63 de sutimi. Prodan s-a clasat pe poziţia a XII-a, cu timpul de 11 minute, 52 de secunde şi 57 de sutimi.
Titlul de campioană naţională în această probă i-a revenit vasluiencei Iasmina Mocanu.
La ediţia din acest an a Campionatului Naţional de atletism, rezervat juniorilor III şi organizat în sală, au participat 369 de atleţi, din care 179 la feminin şi 190 la masculin, de la 97 de cluburi.

Leave a Comment