Primăria Zalău va plăti 1,5 milioane de lei către E-Star

Consilierii municipali au aprobat, marţi, 19 martie, alocarea a 1,45 milioane de lei de la bugetul Zalăului, pentru răscumpărarea tronsonului de aproape 10 kilometri din reţeaua de transport a energieri termice, aflat în proprietarea companiei E-Star Budapesta. Suma va fi cuprinsă în lista de investiţii pe 2013 şi reprezintă preţul de vânzare asupra căruia au căzut de acord reprezentanţii municipalităţii şi cei ai firmei maghiare.
Cele două părţi au purtat trei runde de negocieri, preţul înaintat iniţial de unguri ridicându-se la 4 milioane de lei şi ajungând la ultima întâlnire la 2 milioane de lei. La rândul său, comisia desemnată de Primăria Zalău a propus 1,32 milioane de lei, iar în final a plusat până la 1,45 milioane de lei, TVA inclus. E-Star nu a fost de acord cu acest ultim preţ şi a cerut 1,45 milioane plus TVA; ba mai mult, a ameninţat că va sista furnizarea agentului termic către abonaţi. Acesta lucru s-a şi întâmplat, astfel că în 12 martie, peste 10.000 de copii din şcolile şi grădiniţele Zalăului, precum şi 200 de abonaţi casnici au fost lăsaţi în frig. În cele din urmă, cele două părţi au reuşit să cadă la o înţelegere, însă asta doar după ce municipalitatea a decis să schimbe foaia şi a transmis ungurilor că dacă nu acceptă ultimul preţ propus, renunţă la achiziţie şi merge pe varianta introducerii microcentralelor pe gaze.
În suma pentru care s-a bătut palma, nu au fost incluse investiţiile pe care E-Star le-a realizat pe reţea, acesta urmând să fie predate cu titlu gratuit administraţiei municipiului.
Reamintim că Primăria Zalău a vândut respectivul tronson din reţeaua de transport a energiei termice către E-Star în anul 2010, în cadrul parteneriatului încheiat cu partea maghiară, prin care lua fiinţă RFV Distriterm (rebotezată ulterior E-Star Distriterm). Preţul de vânzare a fost stabilit atunci la circa 1,7 milioane de lei.

Alte articole

2 Thoughts to “Primăria Zalău va plăti 1,5 milioane de lei către E-Star”

  1. Viorel

    Bravo, domnu Primar! Asa se cheltuie niste bani aiurea. Macar daca ar fi fost o jmecherie de-a matale. Insa mai degraba ai fost prostit pe banii nostri. Bine ca sunt o gramada de strazi fara canalizare , iluminat public etc. Daca ma duc la primarie sa cer asa ceva:
    -Nu sunt bani!.. mi se raspunde! Mi-e sila!

  2. Anonim

    Crtierul meses e iluminat pentru cateva case ne locuite.doar sa creascsca pretul la terenurile detinute de primar si ai lui

Leave a Comment