Zălăuanul Cătălin Marian a devenit în premieră vicecampion balcanic la cros

Atletul legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău are şanse reale de a reprezenta România şi la Campionatul European de Cros, programat luna viitoare, în Franţa

Chiar dacă este junior II, Cătălin Marian a reuşit să se claseze pe locul patru în clasamentul juniorilor I la Campionatul Naţional de Cros, desfăşurat la sfârşitul lunii octombrie, la Craiova, iar acest rezultat i-a adus atletului zălăuan calificarea în premieră la Campionatul Balcanic.
Cursa de cros din cadrul Campionatului Balcanic s-a desfăşurat duminică, la Vrbovec (Croaţia), iar sportivul pregătit de Teodor Bidian a devenit vicecampion balcanic alături de echipa României, din care au mai făcut parte Andrei Rus (Rădăuţi), Laviniu Chiş (Oradea) şi Marius Dumitru (Cluj-Napoca). Atletul din Rădăuţi s-a situat pe poziţia a treia la individual, sportivul din Oradea, pe locul şase, iar Cătălin Marian a ocupat locul şapte.
„Pentru Cătălin Marian a fost prima participare la un concurs internaţional şi, cu toate acestea, a avut o comportare bună, clasându-se pe poziţia a şaptea la individual. Cătălin a ajuns la patru sutimi în spatele sportivului din Oradea, Laviniu Chiş, care este junior I. După cursă, am purtat o discuţie cu antrenorul federal, care s-a arătat încântat de modul în care a abordat cursa sportivul liceului nostru. Cătălin Marian este un sportiv de perspectivă şi sper ca Federaţia Română de Atletism să ia în calcul rezultatul echipei de juniori şi să le ofere sportivilor posibilitatea de a participa la Campionatul European de Cros, ce va avea loc în luna decembrie. Echipa României s-a clasat pe locul doi la final, după Turcia”, ne-a declarat antrenorul Teodor Bidian.
Reprezentantul Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Marius Dumitru, s-a situat pe locul 11.
Pe lângă medalia de argint obţinută de echipa de juniori, delegaţia României a mai cucerit patru medalii de argint, trei de bronz, dar şi două titluri balcanice. Cele două medalii de aur au fost obţinute de Ancuţa Bobocel, în cursa de senioare la individual şi de echipa României de senioare, din care au mai făcut parte Cristina Negru, Cristina Ghiţă şi Adelina Bălţoi.

One Thought to “Zălăuanul Cătălin Marian a devenit în premieră vicecampion balcanic la cros”

  1. Anonim

    Atat antrenorul cat si sportivul merita felicitari si recompense pe masura…!O asemenea stire trebuia sa fie pe locul 1 ,nu alegeri ,candidati,pacanele,mai trebuie sa vorbim si de sport ,cultura,sa promovam astfel de activitai,ca altfel, devenim un popor de bolnavi.

Leave a Comment