Zălăuanul Bogdan Unguruşan, în grupele Europa League

„Este o calificare istorică atât pentru club, cât şi pentru mine”

Pandurii Târgu Jiu, echipa zălăuanului Bogdan Unguruşan, a reuşit performanţa de se califica în grupele Europa League, după ce a învins cu scorul de 2 – 0, în deplasare, formaţia portugheză Sporting Braga.
În partida tur, desfăşurată pe „Cluj Arena” Braga s-a impus cu scorul de 1 – 0, iar şansele gorjenilor la accederea în grupele Europa League părea aproape nule.
Jucătorii pregătiţi de Cristi Pustai au abordat mult mai motivaţi partida retur, iar în minutul 15 conduceau deja cu 1 – 0, prin reuşita lui Buleică.
Meciul a intrat în prelungiri, având în vedere că gorjenii au pierdut cu 0 – 1 în tur, iar cu trei minte înaintea expirării celor două reprize de prelungiri, echipa zălăuanului Unguruşan a dat lovitura. Ciucur a înscris un gol fabulos, cu un voleu plasat la colţul lung, iar Pandurii vor evolua, în premieră, în grupele Europa League.
„Este o calificare istorică atât pentru club, cât şi pentru mine. Este ceva extraordinar, mai ales că nimeni nu se aştepta la calificare, după rezultatul din meciul tur. În meciul de la Cluj am avut şi puţine emoţii, necunoscând adversarul, însă, după jocul din tur, ne-am dat seama că Braga este o echipă de care putem trece. Chiar vorbeam şi cu colegii că dacă vom reuşi să marcăm primii, vom avea şanse mari la calificare”, ne-a declarat fundaşul zălăuan, care a fost integralist în meciul de la Braga.
În faza grupelor, Pandurii Târgu Jiu se va duela cu AC Fiorentina (Italia), Dnepr (Ucraina) şi Pacos Ferreira (Portugalia).
„Fiorentina şi Dnepr sunt echipe puternice, însă, din câte am văzut, Pacos Ferreira este o echipă de nivelul celor de la Sporting Braga. Suntem încrezători şi vo încerca să abordăm fiecare meci uc maximă seriozitate. Poate facem o surpriză şi în faza grupelor”, a mai afirmat Unguruşan.
Un alt fotbalist din Sălaj, Vlad Morar, a evoluat cu Petrolul Ploieşti în play-off-ul Europa League. Formaţia pregătită de Cosmin Contra a fost însă eliminată, după ce a pierdut în tur cu 1 – 5, iar la Ploieşti s-a impus cu 2 – 1.

Leave a Comment