Zălăuanul Alex Rad a debutat cu dreptul în noul sezon al Romanian Masters Karting

Pasionat de maşini şi motoare încă de când avea doar câţiva ani, zălăuanul Alex Rad a ajuns să impresioneze la vârsta de 10 ani prin evoluţiile pe care le are la concursurile de karting din România. După o serie de rezultate notabile în 2020, pilotul zălăuan a debutat cu dreptul în noul sezon al Romanian Masters Karting. Sportivul legitimat la CSS Skat Kart Târgu Secuiesc a urcat pe treapta a treia a podiumului la finalul primei etape a circuitului.

Sâmbătă, în prima manşă de concurs, Rad s-a clasat pe locul patru, cu timpul de 1 minut, 4 secunde şi 345 de sutimi, iar dumunică au avut loc următoarele două manşe de concurs. În cea de-a doua, pilotul zălăuan a ocupat locul doi, cu 1 minut, 4 secunde şi 34 de sutimi, iar în ultima manşă, Alex Rad s-a clasat pe locul trei, cu 1 minut, 4 secunde şi 220 de sutimi.

În clasamentul final, zălăuanul s-a clasat pe locul trei la general, acumulând 49 de puncte, la egalitate cu ocupantul locului secund.

Alex Rad concurează la clasa mini rok, iar în prima etapă au fost înscrişi 14 piloţi la această categorie.

Circuitul Romanian Masters Karting cuprinde 5 etape, iar cea de-a doua este programată în perioada 14 – 16 mai, la Târgu Secuiesc. Evenimentul este la a patra ediţie, iar ediţia din 2020 a fost organizată pe şase categorii, participând 115 sportivi.

 

Leave a Comment