Zălăuanii Cornel Florean şi Petru Bologa, prestaţie onorabilă la Campionatul Naţional de Tenis pentru veterani

Galaţiul a fost gazda ediţiei din acest an a Campionatului Naţional de Tenis pentru seniori plus 35 de ani, eveniment organizat de Clubul Sportiv Atlas Galaţi. Concursul s-a desfăşurat la 15 categorii de vârstă, unele dintre ele atât la simplu, cât şi la dublu, iar printre participanţi s-au numărat şi zălăuanii Cornel Florean şi Petru Bologa.

Florean a evoluat la categoria plus 50 de ani, având culoar liber în primul tur. În sferturile de finală l-a întâlnit pe Tănase Iorgoveanu, de la TC Venus Brăila, de care a dispus în două seturi, 6 – 2, 6 – 2. Oboseala acumulată pe drum şi-a spus cuvântul a doua zi, tenismenul zălăuan cedând cu 3 – 6, 3 – 6 în faţa lui Roland Şorodoc, de la AS Tenis Club Oneşti.

„Roland Şorodoc practică tenisul de la vârsta de 6 ani, iar acum este profesor de tenis. O singură dată am reuşit să-l înving, iar acum am avut, din nou, şansa să câştig. Cel mai mult regret faptul că nu am reuşit să gestionez situaţia când am avut 2 – 0 şi 40 – 0 în al treilea game. Am fost şi obosit, fiindcă primul meci l-am jucat în seara zilei în care am ajuns la Galaţi, dar intenţionez să mai particip în acest an la un turneu la care se va înscris şi Roland Şorodoc şi sper să-mi iau revanşa”, ne-a declarat Cornel Florean.

Petru Bologa nu a avut adversari la categoria lui de vârstă (plus 80 de ani), fiind nevoit astfel să se înscrie la plus 75. Din păcate, veteranul zălăuan a avut ghinionul de a-l întâlni în primul meci pe unul dintre favoriţii categoriei, Petre Stoicescu de la TC Callatis Mangalia, în faţa căruia a cedat în două seturi.

„Am crezut că vor fi grupe şi pe urmă eliminatoriu. Dacă ştiam că este eliminatoriu nu participam, fiindcă nu merita să parcurg un drum atât de lung pentru un singur meci”, a precizat Bologa.

Leave a Comment