Zălăuanii au scăpat de cel mai puternic adversar

Deşi s-a impus greu în turul de la Zalău, Volei Municipal a câştigat mult mai clar jocul de miercuri după-amiaza, din cadrul returului sferturilor de finală ale Cupei României, eliminând Unirea Dej. Derby-ul sferturilor de finală a fost jocul dintre Arcada Galaţi şi SCM Universitatea Craiova, chiar dacă olenii nu au pierdut niciun meci în actualul sezon până la jocurile din Cupa României.
Situată pe primul loc în campionat, cu 17 victorii din tot atâtea meciuri disputate şi cu un setaveraj de 51 – 14, echipa din Craiova a avut o evoluţie modestă în ambele partide cu formaţia din Galaţi. În turul de la malul Dunării, voleibaliştii pregătiţi de Dănuţ Pascu au cedat cu 1 – 3, iar în returul de la Craiova, victoria le-a revenit tot gălăţenilor, care s-au impus cu 3 – 2, după 15 – 9 în setul decisiv.
În aceste condiţii, cea mai în formă echipă din campionat ratează calificarea în Final-Four-ul Cupei României, o competiţie în care se preconizează o finală între Zalău şi Galaţi. Celelalte două semifinaliste sunt Ştiinţa Explorări Baia Mare, care a eliminat Dinamo Bucureşti şi Universitatea Cluj, care a câştigat la „masa verde” ambele dueluri cu Tomis Constanţa, echipă retrasă din campionat.

Leave a Comment