Zălăuanca Andrada Vincze, psihologul echipei naţionale de fotbal a României

Campioană naţională la tenis de masă, zălăuanca Andrada Vincze evoluează în prezent pentru clubul francez, VGA Saint Maur, însă, de mai bine de un an, fosta sportivă a Clubului Sportiv Municipal Zalău face parte şi din echipa Sport Psy1, a căror membrii se ocupă de pregătirea psihologică a sportivilor şi a echipelor din diferite ramuri sportive.
În paralel cu sportul de performanţă, Andrada Vincze a studiat facultatea de Educaţiei Fizică şi Sport, dar şi pe cea de Psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, devenind psiholog sportiv după absolvirea celei de-a doua facultăţi.
„Concursurile la nivel naţional şi internaţional şi statutul de membru al echipei naţionale de tenis de masă, m-au format atât ca profesionist, cât şi ca om. Meciurile câştigate şi meciurile pierdute m-au învăţat că doar luptând pentru ceea ce îţi doreşti poţi să îţi atingi obiectivele mult dorite. Cred cu tărie că munca şi devotamentul sunt cele mai importante aspecte din cariera sportivă şi că acestea nu te mint niciodată”, a precizat Andrada Vincze pentru site-ul oficial sportpsy1.ro.
Andrada Vincze, care este psiholog clinician şi psihoterapeut în terapii cognitiv-comportamentale, a devenit de curând psihologul echipei naţionale de fotbal – tineret a României.
„Am devenit psihologul echipei naţionale de tineret a României în urma recomandării făcute de colegul meu, Silviu Ioniţă, care este psihologul echipei naţionale de seniori”, ne-a dezvăluit Andrada Vincze.
Prima acţiune la care a participat Andrada Vincze cu echipa naţională de tineret a avut loc săptămâna trecută. „Tricolorii” mici au evoluat la Lugano, împotriva similară a Elveţiei, într-un meci contând din preliminariile Campionatului European 2019. Naţionala condusă de Daniel Isăilă s-a impus cu 2 – 0 în faţa Elveţiei, ocupând locul I în grupă, cu trei victorii şi o remiză.
România va susţine următorul meci în data de 10 noiembrie, la Ovidiu, împotriva Portugaliei, o altă favorită la câştigarea grupei.
Echipele calificate pe primul în cele nouă grupe se vor califica direct la turneul final al Campionatului European, iar patru echipe clasate pe locul doi cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off.

Leave a Comment