Voleibaliştii zălăuani, cu gândul la medalie înaintea ultimelor două turnee ale campionatului

Performanţă notabilă obţinută de voleibaliştii de la SCM Zalău încă din primul an de la înfiinţarea echipei. Jucătorii antrenaţi de Sorin Pop şi Marius Lazăr au încheiat faza I a campionatului pe locul secund, calificându-se în Turneul 1 – 4. Această poziţie îi conferă dreptul formaţiei zălăuane, indiferent de rezultatele înregistrate în cele două turnee finale, la o calificare în cupele europene.

Federaţia Română de Volei a stabilit ca cele două turnee finale, în care se va juca după sistemul „fiecare cu fiecare”, să se dispute la primele două clasate, astfel că turneul 1 va avea loc la finalul acestei săptămâni, la Zalău, iar al doilea, pe terenul ocupantei primului loc, Arcada Galaţi.

Formaţia zălăuană nu a putut dispune în ultimele meciuri de căpitanul Leonardo Dal Bosco, acesta acuzând dureri la spate, şansele ca el să evlueze în turneul de la finalul săptămânii fiind destul de reduse.

Alături de SCM Zalău şi Arcada Galaţi, în turneele care vor stabili campioana României s-au mai calificat Steaua Bucureşti şi SCM Universitatea Craiova.

Înaintea primului turneu, SCM Zalău are 46 de puncte, la egalitate cu ocupanta locului 3, Steaua Bucureşti, în timp ce oltenii, care ocupă locul 4, au 44 de puncte. Liderul, Arcada Galaţi, are un avans de 9 lungimi, acumulând 55 de puncte în prima parte a campionatului. Zălăuanii au avantajul terenului propriu la primul turneu, unde speră să obţină cel puţin două victorii din trei posibile, pentru a lua o opţiune importantă în câştigarea unei medalii.

În turneul 5 – 8 vor evolua Dinamo Bucureşti, Unirea Dej, Universitatea Cluj şi Ştiinţa Explorări Baia Mare, iar în turneul care va stabili echipa retrogradată se vor duela Universitatea de Vest Timişioana, CSU Braşov şi Ştiinţa Bucureşti.

Programului turneului de la Zalău:

joi, 08.04.2021

ora 14:00, Arcada Galaţi – SCMU Craiova

ora 18:00, SCM Zalău – Steaua Bucureşti

vineri, 09.04.2021

ora 14:00, SCMU Craiova – Steaua Bucureşti

ora 18:00, SCM Zalău – Arcada Galaţi

sâmbătă, 10.04.2021

ora 14:00, SCM Zalău – SCMU Craiova

ora 18:00, Steaua Bucureşti – Arcada Galaţi

 

Leave a Comment