Voleibaliştii zălăuani au mai făcut un pas spre turneul final al Diviziei A1

Chiar dacă matematic nu sunt calificaţi încă în turneul final al campionatului Diviziei A1, voleibaliştii de la SCM Zalău mai pot pierde accederea în această fază doar printr-o minune. Echipa pregătită de Sorin Pop şi Marius Lazăr a înregistrat o victorie şi un eşec în cadrul turneului desfăşurat la finele săptămânii trecute, în Capitală, organizat de Steaua Bucureşti.

Vineri, în duelul cu Steaua, Zalăul a cedat cu 0 – 3, singurul set în care a trecut de pragul de 20 fiind al treilea, când a acumulat 21 de puncte. În actul de debut, SCM a cedat cu 16 – 25, iar în setul doi, diferenţa a fost de cinci puncte în favoarea Stelei, 25 – 20.

Duminică, în al doilea meci, zălăuanii au întâlnit CS Universitatea de Vest Timişoara, formaţie de care au dispus cu 3 – 0. Actul de debut a fost mai disputat, încheindu-se cu 25 – 22, după care, Zalăul a controlat jocul în totalitate, câştigând seturile doi şi trei la 14, respectiv la 18.

„Mai avem două meciuri relativ uşoare şi cel cu Dinamo Bucureşti, care va fi unul foarte dificil. În mod normal, dacă totul va decurge bine, vom fi în primele patru echipe la finalul primei faze, ceea ce este o mare realizare, dar mai există factorul „Covid-19” şi pot să apară unele surprize. Nu mă avânt în declaraţii până nu ne vedem şi matematic în 1 – 4, dar cu ajutorul Primăriei Zalău şi al sponsorilor, cred că vom reuşit să ocupăm un loc de cupă europeană încă din primul an de la înfiinţare”, ne-a declarat Adrian Feher, managerul echipei.

Până la finalul primei faze mai este programat un singur turneu, iar SCM Zalău mai are de disputat trei partide, în care se va duela cu Ştiinţa Bucureşti, Dinamo Bucureşti şi CSU Braşov.

După turneele patru şi cinci, desfăşurate la finalul săptămânii trecute, SCM Zalău ocupă locul doi, cu 40 de puncte, la egalitatea cu Steaua, care are un meci mai mult disputat. Pe primul loc se situează Arcada Galaţi, cu 46 de puncte.

Leave a Comment