Voleibaliştii de la SCM Zalău încep noul sezon cu două jocuri în deplasare

Federaţia Română de Volei a făcut public programul ediţiei 2022 – 2023 din Divizia A1 la volei masculin, campionat în care activează şi Sport Club Municipal Zalău. Clasată pe locul şase la finele ediţiei trecute – o clasare modestă – formaţia zălăuană îşi propune o prestaţie mai bună în noul sezon, unul în care se va schimba şi sistemul de desfăşurare.

Sezonul regulat va cuprinde 22 de etape, după sistemul „tur-retur”, urmând ca primele opt echipe să se califice în play-off, iar ultimele patru vor juca în play-out. Prima fază a play-off-ului se va juca după sistemul „1 cu 8”, „2 cu 7”, „3 cu 6” şi „4 cu 5”, iar câştigătoarele vor accede în semifinalele campionatului. Se va juca după sistemul „cel mai bun din trei jocuri”.

Play-out-ul se va juca tot după sistemul ”cel mai bun din trei jocuri”, duelându-se locul 9 cu locul 12 şi locul 10 cu locul 11. Învinsele vor retrograda în eşalonul secund.

La finalul ediţiei trecute, au retrogradat Universitatea Cluj şi CSU Vest Timişoara şi au promovat în Divizia A1 CSM Suceava şi Academia Tomis Constanţa. Astfel, ediţia 2022 – 2023 a Diviziei A1 va avea în componenţă următoarele echipe: Arcada Galaţi, Dinamo Bucureşti, SCMU Craiova, Steaua Bucureşti, SCM Zalău, Unirea Dej, Olimpia Titanii Bucureşti, Ştiinţa Explorări Baia Mare, Rapid Bucureşti, Ştiinţa Bucureşti, CSM Suceava şi Academia Tomis Constanţa.

În prima etapă, SCM Zalău va evolua pe terenul formaţiei Dinamo Bucureşti, urmând ca în runda a doua să evolueze tot în deplasare, pe terenul celor de la Ştiinţa Explorări Baia Mare. Primul test pe teren propriu din noua stagiune va fi abia în etapa a III-a, când zălăuanii vor primi vizita campioanei Arcada Galaţi.

2 Thoughts to “Voleibaliştii de la SCM Zalău încep noul sezon cu două jocuri în deplasare”

  1. […] Federaţia Română de Volei a făcut public programul ediţiei 2022 – 2023 din Divizia A1 la volei masculin, campionat în care activează şi Sport Club Municipal Zalău. Clasată pe locul şase la finele ediţiei trecute – o clasare modestă – formaţia zălăuană îşi propune o prestaţie mai bună în noul sezon, unul în care se va schimba şi sistemul de desfăşurare. Sezonul regulat va cuprinde 22 de etape, după sistemul „tur-retur”, urmând ca primele opt echipe să se califice în play-off, iar ultimele patru vor juca în play-out. Prima fază… Citeste mai mult […]

  2. […] Federaţia Română de Volei a făcut public programul ediţiei 2022 – 2023 din Divizia A1 la volei masculin, campionat în care activează şi Sport Club Municipal Zalău. Clasată pe locul şase la finele ediţiei trecute – o clasare modestă – formaţia zălăuană îşi propune o prestaţie mai bună în noul sezon, unul în care se va schimba şi sistemul de desfăşurare. Sezonul regulat va cuprinde 22 de etape, după sistemul „tur-retur”, urmând ca primele opt echipe să se califice în play-off, iar ultimele patru vor juca în play-out.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment