Volei: Rezervele Şimleului nu au făcut faţă la Piatra Neamţ

VCM LPS Piatra Neamţ – CS Phoenix Şimleu Silvaniei 3 – 1 (9, -22, 20, 16)

Privată de aportul a şase jucători, majoritatea titulari, nou-promovata Phoenix Şimleu Silvaniei a contat puţin în primul meci oficial al sezonului, câştigând un singur set în deplasarea de la Piatra Neamţ. Practic, lotul deplasat la Piatra Neamţ a fost alcătuit doar din şapte jucători, majoritatea nefiind titulari. În aceste condiţii era aproape imposibil ca Phoenix Şimleu să obţină ceva de la acest meci. Din lotul echipei nemţene a lipsit Harbuz, învoit pentru a-şi rezolva anumite probleme familiale.
Actul de debut s-a încheiat extrem de repede, voleibaliştii antrenaţi de Mircea Abraham acumulând doar nouă puncte. Crezând probabil că următoarele două seturi vor fi la fel de uşoare, voleibaliştii nemţeni au jucat mai relaxat în al doilea parţial, ceea ce i-a costat pierderea setului. Formaţia de la poalele Măgurii s-a impus cu 25 – 22, însă a fost singurul set câştigat de voleibaliştii şimleuani. Gazdele şi-au revenit imediat şi au încheiat meciul după alte două seturi, pe care le-a câştigat cu scorul de 25 – 20 şi 25 – 16.
Deşi echipa sa s-a impus în patru seturi, antrenorul nemeţnilor, Dan Gavril, nu a fost mulţumit la finalul meciului de evoluţia jucătorilor săi. „Nu sunt mulţumit de joc. În primul set au fost atenţi, pe urmă s-au relaxat. Nu am înţeles de ce, pentru că meciul nu era gata. Cu siguranţă meciul de la Şimleu va fi mai disputat decât cel de la Piatra, mai ales că Phoenix va dispune de tot lotul”, a declarat Dan Gavrilă.
De cealaltă parte, tehnicianul Şimleului, a afirmat că a contat mult faptul că nu s-a putut baza pe o serie dintre titulari. „Toţi cei care au lipsit sunt jucători importanţi la echipă, iar în aceste condiţii erau greu să ne impunem. La ora actuală însă, toţi jucătorii au drept de joc şi vor putea evolua în partida de sâmbătă. Încercăm să facem un joc cât mai bun, pentru că ne dorim calificarea în faza următoare”, a afirmat Mircea Abraham.
Partida retur dintre Phoenix Şimleu Silvaniei şi VCM LPS Piatra Neamţ este programată mâine, de la ora 17, în noua sală de sport a oraşului Şimleu.
În celelalte două meciuri ale primei faze din Cupa României, Steaua a învins cu 3 – 2 formaţia Explorări Baia Mare, iar CSM Agronomia Bucureşti a dispus tot în cinci seturi de Universitatea Cluj, după ce clujenii au avut 2 – 0 la seturi.
VCM LPS Piatra Neamţ: Moisa, Purice, Zaha, Mocan, Iosif, Viţelaru, Gavril – libero. Au mai evoluat: Bălan, Afloarei şi Ciupe. Antrenor: Dan Gavril
Phoenix Şimleu Silvaniei: Harlişca, Kiss, Rus, Ardelean, Teuşan, Ivan şi Olar – libero. Antrenori: Mircea Abraham (principal), Marius Oniga (secund).

Marius Morar

Leave a Comment