Volei Municipal Zalău va întâlni Benfica Lisabona în Cupa Challenge

Adversar redutabil pentru Volei Municipal Zalău primul tur al Cupei Challenge. Campioana României va întâlni campioana Portugaliei, Benfica Lisabona, iar câştigătoarea dintre dele două se va califica în 16-imile competiţiei.
Benfica Lisabona a devenit în acest an pentru a şaptea oară campioana Portugaliei, având la finalul sezonului un avans de zece puncte faţă de ocupanta locului secund, SC Espinho şi 15 puncte faţă de echipa clasată pe locul trei, Castelo da Maia.
„Nu am avut deloc o tragere la sorţi favorabilă. Benfica Lisabona este o echipă bună, cu mulţi jucători brazilieni naţionalizaţi. Benfica a câştigat la pas campionatul în acest an, dar nu ne rămâne decât să ne pregătim cât mai bine şi să producem surpriza. Cu o pregătire bună şi cu multă seriozitate, cred că vom face o figură frumoasă”, a declarat antrenorul Marian Constantin.
Benfica Lisabona împlineşte 80 de ani de la înfiinţare, având în palmares 80 de titluri naţionale, dintre care şapte titluri naţionale, 16 Cupe ale Portugaliei şi şapte Supercupe ale Portugaliei.
În sezonul trecut, formaţia portugheză a avut în lot şase jucători străini, dintre care doi brazilieni, un bulgar, un sârb, un olandez şi un voleibalist din Trinidad Tobago.
În sezonul trecut, coordonatorul echipei Benfica Lisabona a fost brazilianul Raphael Margarido Vinhedo, cel care a activat la Remat Zalău în turul ediţiei 2009 – 2010.

Leave a Comment