Volei Municipal Zalău ţinteşte un nou titlu de vicecampioană naţională

Cu un nou antrenor principal, bulgarul Stoyan Stoev şi jucătorii Martin Lescov şi Răzvan Olteanu, conducerea Volei Municipal Zalău speră să reediteze în sezonul viitor performanţa obţinută în campionatul trecut, câştigarea medaliilor de argint. Oficialii zălăuani îşi doresc să mai facă un transfer până la începerea sezonului, pe postul de universal. Drilling Equipment nu va mai fi acţionarul echipei de volei, după ce conducerea a cerut excluderea din acţionariat, însă clubul va beneficia de sprijinul altor oameni de afaceri din zonă începând din această vară.

Conducerea clubului Volei Municipal Zalău a organizat miercuri prima conferinţă de presă după schimbarea antrenorului principal, iar la întâlnirea cu mass-media locală au fost prezente şi noile achiziţii, bulgarul Marin Lescov şi Răzvan Olteanu. Obiectivul echipei pentru sezonul următor rămâne o clasare pe unul dintre primele patru locuri, însă oficialii clubului nu au ascuns faptul că-şi doresc să joace, din nou, finala campionatului. „Noul tehnician (Stoyan Stoev, n.r.) este un antrenor valoros, după cum o arată şi CV-ul său. Nu are doar experienţă, ci şi rezultate. Sunt convins că, în ciuda faptul că este tatăl antrenorului de la Tomis Constanţa (Martin Stoev, n.r.), lupta pentru titlu va fi acerbă. Obiectivul rămâne acelaşi, clasarea pe unul dintre primele patru locuri, însă ne dorim o calificare în finală. Nu va fi uşor, fiindcă au apărut echipe noi, care au făcut achiziţii importante în această vară. Banatul Caransebeş s-ar putea să facă o figură frumoasă în sezonul viitor. Constanţa s-a întărit foarte mult şi ne aşteaptă nişte bătălii interesante. Nici celelalte echipe nu sunt de neglijat, fapt pentru care va trebui să ne concentrăm asupra tuturor meciurilor din campionat”, este de părere preşedintele Radu Nistroescu, prezent la conferiţa de presă de la Primărie.
Bulgarul Stoev va fi ajutat pe banca tehnică de zălăuanul Bogdan Nicolae, cel care a fost şi secundul lui Aurel Vlaicu în sezonul trecut. „S-a tot vehiculat că nu avem pe bancă un localnic, însă avem, dar trebuie să le dăm şansă şi celor tineri. Noul tehnician va colabora cu Bogdan Nicolae, care va rămâne antrenor secund la echipă. Ne-am convins că putem avea o colaborare bună cu el”, a mai afirmat Nistorescu.
Până la începerea noului sezon, conducerea îşi propune să mai achiziţioneze cel puţin un jucător, pe postul de universal, iar antrenorul Stoyan Stoev a afirmat că lotul va fi stabilit după turneul de la Zalău, programat în perioada 5 – 7 septembrie, la care vor mai fi prezente Phoenix Şimleu Silvaniei, Banatul Caransebeş şi Dinamo Bucureşti.
„Vom face un amical cu Baia Mare, probabil săptămâna viitoare şi un turneul la Zalău, pe urmă vom stabili cu ce lot vom începe campionatul. Va trebui să mai aducem un jucător pe postul de universal, deoarece nu ne vom descurca numai cu unul”. Tehnicianul bulgar consideră că are la dispoziţie un lot valoros, cu care poate practica un volei modern în sezonul care urmează. „Avem cinci jucători a căror talie este de peste doi metri, iar mie, ca antrenor, îmi face plăcere să lucrez cu astfel de voleibalişti. Sunt jucători care, dacă îşi vor îmbunătăţii partea tehnică pot juca la echipe de talie mondială. Este foarte important faptul că toţi sunt jucători români. Avem, de asemenea, un libero (Adrian Feher, n.r.) cu mare experienţă, care poate ajuta echipa în fazele grele din timpul unui meci. Prin muncă şi seriozitate din partea jucătorilor cred că putem practica un joc modern şi de calitate. Andrei Gheorghiţă este un jucător inteligent, care gândeşte ca un voleibalist italian. Marian Bala este un jucător valoros, cu care acum lucrez la preluare. În mod normal, dacă totul va decurge bine, noi trebuie să jucăm finala campionatului cu Tomis Constanţa. Nu trebuie, însă, să ne gândim de la început doar la partidele cu echipa din Constanţa şi să facem greşeli cu alte formaţii din campionat. În acest moment, cel mai important lucru este ca echipa să crească din punct de vedere tehnic”, a declarat Stoev.
Devenit campion naţional în urmă cu doi ani cu Tomis Constanţa, bulgarul Marin Lescov, care a evoluat în ultimul sezon la formaţia estoniană Rakvere Volleyball Club, nu consideră că venirea la Zalău este un pas în spate în cariera de voleibalist.
„Nu pot spune acest lucru, fiindcă Zalăul este o echipă valoroasă, care s-a bătut în fiecare an la titlu. Dimpotrivă, este un pas înainte, fiindcă la Constanţa am jucat destul de puţin. Sper ca la Zalău să ajut mai mult echipa, să facem o figură frumoasă şi, de ce nu, să câştigăm campionatul şi cupa”, a precizat voleibalistul bulgar.
„Mă bucur că am ajuns la Volei Municipal Zalău, mă simt bine la acest club şi cred că putem obţine în sezonul următor rezultatele pe care ni le dorim cu toţii”, a afirmat şi centrul Răzvan Olteanu, transferat în această vară de la Dinamo Bucureşti.
Sezonul 2014 – 2015 va fi al şaselea la formaţia zălăuană pentru libero-ul Adrian Feher, care a devenit lider de echipă. „Nu voi compara niciodată antrenamentele din sezonul trecut cu cele actuale, dar pot să spun că lucrăm foarte bine în acest an. Avem o echipă tânără, dar una cu care putem face lucruri frumoase, poate cele mai frumoase de când evoluez eu la acest club. Nu avem nume consacrate, dar avem jucători dorinici de afirmare, alături de care eu îmi doresc să fac un sezon foarte bun. Antrenorul pe care-l avem cred că este cel de care băieţii aveau nevoie în acest moment. Cunoaşte foarte mult volei şi ne arată foarte multe lucruri la antrenamente. Rezultatele pe care le-a obţinut domnul Stoev şi experienţa acumulată de-alungul anilor nu i le poate lua nimeni, iar din experienţa lui ne împărtăşeşte şi nouă la antrenamente. Antrenamentele arată foarte bine, sunt de nivel european. Va trebui, însă, să muncim mult, fiindcă numai în acest fel vor apărea şi rezultatele”, spune fostul libero al echipei naţionale.

One Thought to “Volei Municipal Zalău ţinteşte un nou titlu de vicecampioană naţională”

  1. Anonim

    Marin Lescov este moldovean, nu bulgar, orice cunoscator de volei cat de cat stie asta, ar trebui sa fie la curent si ziaristii

Leave a Comment