Volei Municipal Zalău prelungeşte suspansul în semifinala cu Arcada Galaţi

Semifinala dintre Volei Municipal Zalău şi Arcada Galaţi a ajuns în meciul cu numărul cinci, după ce vicecampioana României a pierdut ambele jocuri susţinute la începutul acestei săptămâni, la Galaţi. Finalista dintre cele două formaţii se va decide miercuri, 13 aprilie, în Sala Sporturilor din Zalău.

„Semifinala este departe de a fi jucată”, avea să declare libero-ul Adrian Feher după victoriile de la Zalău, iar acest lucru s-a văzut la începutul acestei săptămâni, când voleibaliştii zălăuani au cedat ambele partide susţinute pe terenul echipei Arcada Galaţi.
Actul de debut a fost al Galaţiului. Voleibaliştii de la poalele Meseşului au intrat cu 8 – 5 la primul time-out tehnic, iar situaţia s-a schimbat la a doua întrerupere tehnică, gazdele având avantaj minim. În final, au fost şi câteva decizii controversate ale arbitrilor, care au stârnit nemulţumiri în tabăra zălăuană, mai ales după ce Mihai Gheorghiţă a fost sancţionat cu un cartonaş roşu, iar scorul a devenit 22 – 18.
25 – 20 a fost scorul final al primului parţial, dar situaţia pe tabelă a devenit egală după desfăşurarea actului secund, pe care zălăuanii şi l-au adjudecat cu 25 – 17.
Jocul vicecampioanei nu a mai funcţionat la fel de bine în următoarele două seturi. S-a greşit mult pe faza de atac, unde zălăunii au jucat aproape numai pe părţile laterale, iar gazdelor le-a fost destul de uşor să blocheze atacurile adverse.
La rampă a ieşit universalul Galaţiului, Caio de Pra Provenzano, care a făcut un joc foarte bun, spre deosebire de universalul Zalăului, Ciprian Matei, a cărui evoluţie nu a strălucit.
25 – 18 şi 25 – 22 a arătat tabela la finalul seturilor trei şi patru, iar Arcada s-a impus cu 3 – 1 la final, rezultat cu care trimite semifinala în meciul decisiv, programt la Zalău, miercuri, 13 aprilie.
„Nu ne aşteptam să pierdem două partide la Galaţi. Sperăm ca în meciul cinci, pe care îl vom juca pe teren propriu, să obţinem acelaşi rezultat ca în primele două partide. Am putea spune că terenul propriu este un avantaj, deoarece şi noi am câştigat meciurile de pe teren propriu, iar cei de la Arcada pe cele de la Galaţi. Astăzi (marţi, n.r.), echipa din Galaţi a avut o evoluţie mai bună decât noi, din păcate s-a ajuns la 2 – 2 şi vom juca decisivul. Noi avem ca obiectiv câştigarea Cupei României şi a campionatului. Ne dorim ambele trofee. Vor fi meciuri foarte disputate între noi şi Arcada”, a precizat universalul Zalăului, Ciprian Matei.
„Am reuşit să facem nişte meciuri frumoase la Galaţi, cu rezultate pe măsură. Şi la Zalău am jucat bine, dar am pierdut. Aici am jucat şi mai bine, am fost mai organizaţi şi rezultatele s-au văzut. În următorul meci, pornim de la zero, va fi un meci foarte greu, suntem două echipe puternice, de valori foarte apropiate şi va fi un duel de „care pe care”. Vom face tot posibilul să ajungem în finală. Am nimerit cu echipa din Zalău, am spus-o de la început că nu are importanţă terenul pe care jucăm, fiecare echipă şi-a câştigat meciurile de acasă, deja ne cunoaştem foarte bine, de acum contează doar ziua şi forma în care vom fi la momentul meciului”, a declarat antrenorul principal al Galaţiului, Nicu Harabagiu.
„A fost meciul întregii echipe, nu doar al meu. Am jucat foarte bine în faţa propriului public, care este nemaipomenit. Vom lupta şi în meciul decisiv, la fel de mult ca şi până acum”, a afirmat brazilianul Caio de Pra Provenzano.
Arcada Galaţi: Filip Despotovski, Viktor Sysoev, Silviu Şuşon, Mario Cersemba, Ivan Marguez, Caio de Pra Provenzano şi Liviu Cristudor – libero. A mai evoluat: Şerban Paşcan. Antrenori: Nicu Harabagiu (principal) şi Marian Apostu (secund)
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Mihai Gheorghiţă, Răzvan Mihalcea, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Rareş Bălean şi Mihai Tarţa. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Foto: Sonia Baciu

One Thought to “Volei Municipal Zalău prelungeşte suspansul în semifinala cu Arcada Galaţi”

  1. jeje

    cand coordonatorul nu stie sa distribuie pasele si sa isi joace centri se ajunge la astfel de rezultate, extremelor le e foarte greu sa atace cu 2 si 3 oameni la blocaj.
    galatiul are cel putin un centru de exceptie

Leave a Comment