Volei Municipal Zalău, locul doi la „Cupa Explorări”

Antrenorul bulgar, Stoyan Stoev, nu a putut conta în turneul de la Baia Mare pe aportul titularilor Răzvan Mihalcea şi Leonardo Dal Bosco. Primul a acuzat dureri la spate, iar voleibalistul brazilian a ajuns la Zalău abia în cursul zilei de sâmbătă.

Vicecampioana Volei Municipal Zalău a înregistrat două victorii şi un eşec la primul turneu de verificare dinaintea începerii sezonului 2015 – 2016 al Diviziei A1 la volei masculin. Formaţia condusă de bulgarul Stoyan Stoev şi zălăuanul Bogdan Nicolae a participat la ediţia din acest an a „Cupei Explorări”, competiţie la care au mai fost prezente Universitatea Cluj, Unirea Dej şi Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Vineri, în prima zi a turneului, Volei Municipal a dispus cu scorul de 3 – 0 de Unirea Dej, iar în celălalt meci al zilei, Ştiinţa Explorări Baia Mare a dispus în patru seturi (3 – 1) de Universitatea Cluj. Zălăuanii au câştigat la 17 primul set în faţa dejenilor, iar în al doilea s-au impus la o diferenţă de patru puncte, 25 – 21. Cea mai mare diferenţă s-a înregistrat în parţialul trei, 25 – 12.
Vicecampioana a obţinut o victorie şi mai clară sâmbătă, în disputa cu Universitatea Cluj. Scorul general a fost tot 3 – 0, dar diferenţa pe seturi a fost mai mare. În primele două seturi, scorul a fost 25 – 18, iar în parţialul trei, „studenţii” au acumulat 19 puncte.
Fără aportul titularilor Răzvan Mihalcea şi brazilianul Leonardo Dal Bosco, viecampioana nu a mai arătat la fel de bine în duelul cu numărul trei, cel cu formaţia gazdă. Echipa de la poalele Meseşului a câştigat primele două seturi, 25 – 22, 25 – 20, dar maramureşenii au revenit spectaculos, pe fondul unei relaxări în jocul vicecampioanei, şi au câştigat următoarele trei parţiale. 34 – 32 pentru Ştiinţa Explorări a fost scorul în actul trei şi 26 – 24 în parţialul patru, iar în tie-break, Volei Municipal a acumulat doar opt puncte.
În celelalte două jocuri ale turneului s-au înregistrat următoarele rezultate: Ştiinţa Explorări Baia Mare – Unirea Dej 3 – 0 şi Unirea Dej – Universitatea Cluj 2 – 3.
În clasamentul final, Ştiinţa Explorări Baia Mare s-a situat pe primul loc, urmată de Volei Municipal Zalău, Universitatea Cluj şi Unirea Dej.
Organizatorii au acordat la final şi premii individuale, iar coordonatorul Zalăului, Marin Lescov, a fost desemnat cel mai bun ridicător al turneului. Cel mai bun trăgător a fost desemnat Gabriel Cherbeleaţă, universalul Ştiinţei Explorări Baia Mare, fost vicecampion în sezonul trecut cu Volei Municipal Zalău. Cel mai complet jucător al turneului a fost Igor Didorciuc, tot de la Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Următorul turneu pentru formaţia zălăuană este programat la finalul acestei săptămâni. Sala Sporturilor din Zalău va găzdui în perioada 25 – 27 septembrie „Cupa Volei Municipal Zalău”, competiţie la care vor mai fi prezente Universitatea Cluj, Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Volei Municipal Piatra Neamţ.

Leave a Comment