Volei Municipal Zalău, în finala Cupei României

După ce s-a impus cu 3 – 0 în ambele partide din sezonul regulat, vicecampioana Volei Municipal Zalău a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de Dinamo în semifinala Cupei României, într-un meci desfăşurat miercuri după-amiaza, la Cheile Grădiştei.
Voleibaliştii pregătiţi de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae au început meciul destul de relaxaţi, iar la prima întrerupere tehnică,”alb-roşii” au avut avantaj minin. Dinamoviştii s-au desprins la 16 – 12 la al doilea time-out tehnic, iar la 21 – 16, bulgarul Stoev a cerut întreruperea jocului. Zalăul a revenit spectaculos pe serviciul lui Bala, a egalat la 21 şi s-a impus în prelungiri cu 29 – 27.
Actul secund a fost al Dinamoviştilor. Vicecampioana a avut un joc haotic, nu s-a regăsit în multe momente pe faza de construcţie, iar formaţia din Capitală s-a aflat în peramenţă la conducere. La 7 – 11, Stoev a cerut primul time-out pentru a-şi readuce echipa în meci, dar nu a reuşit, iar Dinamo s-a impus cu 25 – 20 în actul secund.
Setul trei a fost echilibrat în prima parte, Dinamo a fost echipa care a avut avantaj minim la prima întrerupere tehnică, iar la a doua, scorul era 16 – 10 în favoarea „alb-roşilor”. La fel ca în primul set, Zalăul a avut o revenire spectaculoasă în final, câştigând cu 25 – 23.
Parţialul patru i-a revenit formaţiei dinamoviste, care s-a impus cu 25 – 22, dar în tie-break, vicecampioana nu a mai riscat deloc. 8 – 3 în favoarea Zalăului arăta tabela în momentul schimbării terenurilor, iar diferenţa din final a fost de nouă puncte, 15 – 6, meciul fiind închis printr-un atac făcut de ridicătorul Lescov.
În cealaltă semifinală a Cupei României, Tomis Constanţa a dispus cu 3 – 0 de SCM Universitatea Craiova, finala fiind programată în această după-amiază, de la ora 17.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Georgescu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Dinamo: Milos Antonic, Horoshi Centelles, Marius Şoloc, Bogdan Mureşan, Dimitar Ivanov, Ionuţ Harbuz şi Srdjan Pantelic – libero. Au mai evoluat: Ştefan Romanescu, Bogdan Dobre, Răzvan Bogdan şi Mircea Roman. Antrenor: Daniel Rădulescu

One Thought to “Volei Municipal Zalău, în finala Cupei României”

  1. […] După ce s-a impus cu 3 – 0 în ambele partide din sezonul regulat, vicecampioana Volei Municipal Zalău a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de Dinamo în semifinala Cupei României, într-un meci desfăşurat miercuri după-amiaza, la Cheile Grădiştei. Voleibaliştii pregătiţi de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae au început meciul destul de relaxaţi, iar la prima întrerupere tehnică,”alb-roşii” au avut avantaj minin. Dinamoviştii s-au desprins la 16 – 12 la al doilea time-out tehnic, iar la 21 – 16, bulgarul Stoev a cerut întreruperea jocului. Zalăul a revenit spectaculos pe serviciul lui Bala, a egalat la 21 şi s-a …read more […]

Leave a Comment