Volei Municipal Zalău, în efectiv aproape complet

Volei Municipal Zalău se află în plină pregătire pentru ediţia viitoare a Diviziei A1, antrenamentele efectuându-se pe plan local. Pregătirea a început cu antrenamente fizice, la Stadionul Municipal „Gheorghe Guşet”, dar şi cu antrenamente în sala de forţă.
Până în aceste zile, lotul pe care-l avea la dispoziţie bulgarul Nikolay Jeliazkov era format din şapte jucători: coordonatorul Filip Constantin, universalul Ciprian Matei, centrii Răzvan Mihalcea şi Paul Şomoi, secunzii Jani Jeliazkov, Leonardo Dal Bosco şi fratele acestuia, Matheus Augusto Dal Bosco.
Alţi patru componenţi ai clubului zălăuan au fost convocaţi în această vară la echipa naţională, cu care a obţinut calificarea la Campionatul European de Volei din 2019, după o pauză de 23 de ani. Coordonatorul Cristian Bartha, centrii Mihai Gheorghiţă şi Andrei Spînu şi secundul Rareş Bălean sunt cei patru care au pus umărul la performanţa obţinută zilele trecute de naţionala masculină. Şi acestia s-au alăturat lotului condus de Jeliazkov, iar de luni, tehnicianul bulgar în va avea la dispoziţie şi pe libero-ul Philipp Kroiss.
Din lotul pentru sezonul 2018 – 2019 mai face parte şi bulgarul Miroslav Gradinarov, dar acesta se va alătura echipei spre finalul lunii septembrie, deoarece în această perioadă participă cu naţionala ţării sale la Campionatul Mondial din Italia şi Bulgaria.
Gruparea de la poalele Meseşului va participa la trei turnee de verificare până la începerea campionatului, primul fiind programat în perioada 13 – 15 septembrie, la Dej. Alături de Unirea Dej şi echipa zălăuană, la eveniment vor mai participa CSM Câmpia Turzii, nou-promovată în Divizia A1 şi Volei Club Municipal Piatra Neamţ, o altă formaţie care a promovat în această vară în primul eşalon.
Va urma turneul de la Zalău, din perioada 27 – 29 septembrie, unde vor fi invitate trei echipe: CSM Bucureşti, SCM Universitatea Craiova şi Unirea Dej, iar ultima competiţie amicală va avea loc în perioada 4 – 6 octombrie, la Craiova. Alături de formaţia antrenată de Dănuţ Pascu şi Volei Municipal Zalău va mai participa Steaua Bucureşti, iar cea de-a patra echipă va fi stabilită în perioada următoare.
Prima etapă din noul sezon este programată în data de 13 octombrie, Volei Municipal Zalău urmând să primească vizita echipei Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Leave a Comment