Volei Municipal Zalău, cea mai bună echipă la „Cupa Banatului”

Vicecampioana României a câştigat ultimele două turnee de pregătire dinaintea începerii noului sezon al Diviziei A1. După ce a ocupat primul loc în urmă cu o săptămână la „Cupa Volei Municipal Zalău”, formaţia condusă de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae a reuşit să câştige şi prima ediţie a „Cupei Banatului”, turneu desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Caransebeş. La competiţie au mai fost prezente CS Banatul Caransebeş, SCM Universitatea Craiova şi formaţia sârbă OK Klek.
Zălăuanii au susţinut primul meci împotriva oltenilor antrenaţi de Dănuţ Pascu, partida fiind una de cinci seturi. Vicecampioana ediţiei trecute s-a impus cu 25 – 19 în actul de debut, iar al doilea parţial le-a revenit craiovenilor, care s-au impus cu 25 – 22. Volei Municipal s-a impus la o diferenţă de opt puncte în setul trei, 25 – 17, dar Craiova a restabilit egalitatea la seturi, trimiţând meciul în decisiv. Ultimul act a fost câştigat fără emoţii de zălăuani, 15 – 10.
A urmat jocul cu formaţia sârbă, Klek, o partidă la discreţia echipei zălăuane, care s-a impus cu 3 – 0. Primul set a fost cel mai disputat, Volei Municipal câştigând la 23. În actul secund, diferenţa a fost de cinci puncte, 25 – 20 în favoarea vicecampioanei, iar ultimul parţial a fost fără istoric, diferenţa fiind de 11 puncte (25 – 14).
Duminică, în ultima zi a turneului, formaţia de la poalele Meseşului s-a duelat cu echipa organizatoare, CS Banatul Caransebeş. Echipa zălăuană s-a impus cu 3 – 2 la capătul unui joc cu multe decizii controversate din partea arbitrilor.
25 – 23 pentru gazde a fost scorul final al primului set, după care zălăuanii s-au impus fără nicio emoţie în celelalte două, scorul fiind 25 – 14, respectiv 25 – 16. Banatul a restabilit egalitatea la seturi după 26 – 24 în actul patru, iar în tie-break diferenţa a fost de cinci puncte în favoarea zălăuanilor.
Pe locul doi la finalul turneului s-a situat CS Banatul Caransebeş, care a învins cu 3 – 1 formaţia Klek şi cu 3 – 2 echipa din Craiova.
La finalul turneului s-au acordat şi premii individuale, iar Zalăul a arătat cel mai bine şi la acest capitol. Marin Lescov a fost desemnat cel mai bun coordonator, Adrian Feher – cel mai bun libero, iar Leonardo Dal Bosco a primit diplomă pentru cel mai complet jucător al turneului.

Leave a Comment