Volei Municipal Zalău, calificare de senzaţie în optimile Cupei CEV

Manşa retur din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei CEV, dintre Volei Municipal Zalău şi Galatsaray Istanbul, a fost un adevărat spectacol atât pe teren, cât şi în tribune. Oaspeţii şi-au adjudecat primul set, după care Zalăul nu a mai iertat nimic până la final, câştigând chiar şi „setul de aur”. După 1 – 3 în Turcia şi 3 – 1 la Zalău, vicecampioana României s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei în urma disputării „setului de aur”, pe care şi l-a adjudecat cu 15 – 11.

Vicecampioana României a prestat miercuri seara un joc aproape perfect în faţa turcilor de la Galatasaray Istanbul, reuşind să se impună cu 3 – 1, apoi să câştige „setul de aur” cu 15 – 11, rezultat în urma căruia s-a calificat în optimile de finală ale Cupei CEV.
După ce au cedat cu 1 – 3 meciul tur, în care au avut 1 – 0 la seturi, zălăuanii îşi doreau să facă un rezultat favorabil miercuri seara, în Sala Sporturilor, chiar dacă nu ar fi obţinut calificarea în faza următoare a competiţiei. Însă, după un prim set pe care l-au cedat la 22, jucătorii antrenaţi de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae s-au mobilizat exemplar şi au tranşat meciul în favoarea lor.
Prima parte a actului de debut a fost al oaspeţilor, care au avut 8 – 7 la prima întrerupere tehnică, apoi 11 – 8. Zalăul a revenit, a făcut 13 – 12 şi a intrat cu 16 – 13 la a doua întrerupere tehnică, însă finalul de set a fost al oaspeţilor. Pe fondul unor greşeli la preluare în tabăra zălăuană, turcii au revenit şi şi-au adjudecat actul de debut.
Pentru vicecampioni urma un meci de „totul sau nimic”. Zălăuanii nu mai aveau voie să piardă niciun set până la final pentru a se califica în faza următoare, ceea ce au şi reuşit cu ajutorul unui public de nota 10.
Universalul Matei nu s-a aflat în cea mai bună formă, iar la începutul setului doi, bulgarul Stoev l-a înlocuit cu tănărul Tarţa, care a demonstrat că poate fi, nu peste mult timp, o soluţie viabilă chiar şi pentru echipa naţională. Cu el în teren, vicecampioana a câştigat cu scorul de 25 – 22 parţialul secund, Tarţa reuşind câteva blocaje şi atacuri foarte bune. 25 – 16 a fost scorul final al celui de-al treilea set, după ce Zalăul a condus şi la cele două time-out-uri tehnice cu 8 – 6 şi 16 – 12. Formaţia de la poalele Meseşului s-a impus fără probleme şi în actul patru, cu scorul de 25 – 18, unul în care Stoev şi-a permis să-l trimită în teren şi pe coordonatorul Filip Constantin.
La general era egalitate, 4 – 4 la seturi, iar sălăjenii prezenţi în Sala Sporturilor aveau să asiste la un „set de aur”. Însă, forma bună în care s-au aflat zălăuanii nu a mai putut fi oprită până la final, iar vicecampioana s-a calificat în optimi după ce s-a impus cu 15 – 11.
„Evoluţia echipei creşte de la un meci la altul. Băieţii au fost afectaţi până în urmă cu puţin timp, când s-a rezolvat problema cu ANAF-ul, iar conturile au fost deblocate. Bugetul echipei a fost aprobat, jucătorii se pot pregăti acum în linişte. Până la următorul meci în cupele europene, aşteptăm jocurile din campionat, unde sperăm să facem o figură la fel de bună”, a declarat bulgarul Stoev la finalul partidei.
„A fost un debut pentru mine şi am încercat să-mi ajut echipa cât am putut de mult. Mă bucur că am putut face acest lucru şi am reuşit să ne calificăm. Meciul din Turcia nu l-am abordat la fel de încrezători, iar acest lucru s-a văzut după primul set. La Zalău nu am mai făcut atâtea greşeli. Publicul a fost al şaptelea jucător pentru noi. Am avut uşoare emoţii la început, tot timpul am pentru că sunt mai tânăr decât colegii mei, dar mă bucur că am trecut repede peste ele”, a precizat universalul Mihai Tarţa.
Primarul Radu Căpîlnaşiu a coborât la finalul meciului din tribună pentru a-i felicita atât pe jucători, cât şi pe antrenori pentru calificarea în optimile Cupei CEV. „Este o victorie mare, iar cel mai mult ne bucură spectacolul care a fost în această seară atât pe teren, cât şi în tribună. Ne bucurăm că reuşim să continuăm seria acelor meciuri atractive şi senzaţionale care au fost în finalul campionatului trecut. Echipa este în creştere. Începutul a fost mai greu, dar trebuie să ţinem cont şi de problemele financiare şi de presiunea care a existat asupra jucătorilor. În zilele următoare, băieţii îşi vor primi banii şi sperăm ca lucrurile să meargă din ce în ce mai bine. Dacă va fi nevoie, în iarnă vom mai completa lotul”, a afirmat edilul.
„Sala de aici este mai mică decât cea din Turcia, iar acest lucru ne-a surprins probabil. Zalăul a avut parte şi de o susţinere fantastică din partea publicului şi cred că a contat mult şi acest aspect. Jucătorii de aici au jucat foarte bine şi au meritat să învingă. Zalăul este o echipă bună, foarte bună, la fel ca şi noi, dar astăzi (miercuri, n.r.) a avut ceva în plus. Totuşi, în campionatul Turciei sunt echipe foarte bune şi cred că i-ar fi greu Zalăului să se bată la titlu”, a declarat, de cealaltă parte, Ulu Dogukan, unul dintre jucătorii Galatasaray-ului.
În optimile de finală ale Cupei CEV, Volei Municipal Zalău va întâlni formaţia elveţiană, Lausanne UC.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Mihai Tarţa, Răzvan Olteanu şi Filip Constantin. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Galatasaray Istanbul: Igor Yudin, Agamez Urango, Aydin Yasin, Emet Ibrahim, Gok Emin, Tervaportti Eemi şi Ayvazoglu Can – libero. Au mai evoluat: Siratca Melih, Zambak Bogachan şi Cakir Onurcan. Antrenori: Nedim Ozbey (principal) şi Umut Cakir (secund)

Leave a Comment