Volei Municipal, victorie previzibilă la debutul în noul sezon

Volei Municipal Zalău – Ştiinţa Bacău 3 – 0 (16, 18, 19)

Vicecampioana România a avut nevoie de o oră şi 11 minute pentru a-şi trece în cont prima victorie din sezonul 2016 – 2017 al Diviziei A1. Volei Municipal Zalău s-a impus cu scorul de 3 – 0 în faţa nou-promovatei, Ştiinţa Bacău, la capătul unui meci în care oaspeţii nu au reuşit să ajungă în niciun set la pragul de 20.
După o serie de servicii reuşite ale zălăuanului Gontariu, Volei Municipal a intrat cu 8 – 4 la prima întrerupere a actului de debut, dar oaspeţii au restabilit egalitatea la opt la reluare. Vicecampioana şi-a revenit la timp, Gontariu a fost „vioara întâi” pe faza de atac, iar blocajul a fost rezolvat foarte bine de ucraineanul Rudnytskyi şi cehul Lintz. Zălăuanii s-au desprins la 18 – 9, iar soarta setului era deja decisă. Scorul din final a fost 25 – 16.
Începutul celui de-al doilea parţial a fost disputat. Scorul a devenit 6 – 5 pentru oaspeţi, fiind pentru prima când Bacăul s-a aflat la conducere, iar la primul time-out tehnic, tot Ştiinţa a condus cu 8 – 7. Jocul vicecampioanei a arătat mai bine în partea a doua, nemaifăcându-se atâtea greşeli neforţate, iar Zalăul a condus cu 16 – 13 la a doua întrerupere tehnică. Oaspeţii nu au mai revenit până la final, iar gazdele s-au impus cu 25 – 18.
Nici nu a început bine actul trei că Volei Municipal a avut avans de patru puncte pe tabelă, obligându-l pe antrenorul oaspeţilor, Cornel Păcurar, să solicite prima întrerupere a jocului. Voleibaliştii zălăuani au continuat să conducă până la finalul setului, când s-au impus cu 25 – 19, după 8 – 6 şi 16 – 14 la cele două întreruperi tehnice.
„Este o victorie care ne dă încredere. Va trebui să punem la punct din mers toate relaţiile de joc, fiindcă avem meciuri la diferenţă de doar trei, patru zile. Am făcut şi o grămadă de erori neforţate, dar nu este niciun fel de problemă deocamdată. Suntem la început şi este normal oarecum să apară neconcordanţă între cele două linii. Una peste alta, sunt mulţumit de prestaţia băieţilor şi vreau să-i felicit prin intermediul dumneavoastră”, a declarat antrenorul Zalăului, Marian Constantin.
„După părerea mea, a fost un meci destul de interesant, fiindcă echipele au arătat că nu sunt încă pregătite pentru a da tot ce pot pe teren. Însă, scorul reflectă realitatea momentului. Zalăul vrea să câştige campionatul, iar intenţiile noastre sunt să scăpăm de retrogradare. Aveţi un fond de jucători foarte bun, un antrenor bun şi cred că veţi reuşi în acest an să câştigaţi campionatul, probabil şi Cupa României”, a afirmat, de cealaltă parte, tehnicianul oaspeţilor, Cornel Păcurar.
Conducerea clubului a organizat la meciul de sâmbătă seara şi o tombolă, premiul fiind un tricou cu numele libero-ul Adrian Feher, câştigat de tânărul Tudor Păcurar, care evoluază la Academia de Volei „Marius Lazăr” Zalău.
În cadrul celei de-a doua etape, Volei Municipal va evolua pe terenul celor de la Ştiinţa Explorări Baia Mare, meciul fiind programat marţi, începând cu ora 18, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”.
Volei Municipal Zalău: Matthias Valkiers, Adrian Gontariu, Răzvan Mihalcea, Mykola Rudnytskyi, Leonardo Dal Bosco, Karel Lintz şi Adrian Feher – libero. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Ştiinţa Bacău: Csoma Krisztian, Alexandar Ivkovic, Ştefan Someşan, Alexandru Voinea, Pavel Cimili, Ciprian Viţelaru şi Doru Ghimeş – libero. Au mai evoluat: Răzvan Purice, Sergiu Marinca, Andrei Sărăcuţu şi Ştefan Cazacu. Antrenori: Cornel Păduraru (principal) şi Eusebiu Turcanu (secund)

Leave a Comment