Volei Municipal, victorie importantă în Bănie

SCMU Craiova – CSVM Zalău 2 – 3 (19 – 25, 25 – 22, 25 – 23, 22 – 25, 13 – 15)

Derby-ul etapei a treia din Divizia A1 la volei s-a disputat la Craiova, unde s-au întâlnit vicecampioanele din ultimele două sezoane, SCM Universitatea din localitate şi Volei Municipal Zalău. A fost nevoie de cinci seturi pentru a se stabili câştigătoarea, aceasta fiind formaţia de la poalele Meseşului.
Zălăuanii au început foarte bine jocul din Bănie şi s-au impus cu 25 – 19 în primul parţial, după ce au condus la ambele time-out-uri tehnice: 8 – 5 şi 16 – 13. Jocul la contrucţie a funcţionat bine, iar voleibaliştii pregătiţi de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae au reuşit şi câteva blocaje bune, care le-au permis să se distanţeze decisiv în partea a doua a setului.
Pascu şi-a dat seama că faza de construcţie nu funcţionează şi a schimbat coordonatorul în setul doi, introducându-l în teren pe sârbul Bicanin în locul lui Manda. Oltenii şi-au creat repede un avans liniştitor, intrând cu 8 – 3 la prima întrerupere tehnică. Până la al doilea time-out tehnic, Zalăul s-a apropiat la un punct, iar în final a reuşit chiar să egaleze scorul la 22. Craiova a solicitat, însă, timp de odihnă, iar întreruperea jocului a fost foarte benefică pentru gruparea din Bănie, care nu a mai greşit niciun punct până la final.
Zalăul nu a dat semne de revenire nici în actul al treilea, pe care l-a pierdut la 23, după ce a fost condusă cu 5 – 8 şi 15 – 16 la time-out-urile tehnice. În actul patru, lucrurile s-au schimbat radical. Echipa zălăuană şi-a revenit la momentul potrivit, blocajul a funcţionat mai bine, la fel şi atacul, iar la final a obţinut o victorie la trei puncte diferenţă, 25 – 22.
Bulgarul Stoev a ştiut să-şi ţină jucătorii la fel de concentraţi şi în setul decisiv, pe care Zalăul l-a controlat de la un capăt la altul. Craiova s-a apropiat pe final la un punct, dar la scorul de 14 – 13 pentru echipa zălăuană, Laurenţiu Lică a servit în forţă, mingea oprindu-se în fileu.
„Mă aşteptam la un meci greu, fiindcă nu jucăm încă la potenţial maxim. Mă bucur că am reuşit să revenim după ce am fost conduşi cu 2 – 1 la seturi. Este o victorie muncită, o victorie de moral. Un mare câştig este şi faptul că Georgescu l-a suplinit bine pe Lescov, care s-a accidentat. Înseamnă că avem doi ridicători valoroşi în lot. Jucătorii tineri pe care-i avem la echipă pot să crească în valoare doar prin victorii”, a afirmat la finalul jocului libero-ul Adrian Feher.
În etapa viitoare, Volei Municipal Zalău va primi vizita celor de la CS Banatul Caransebeş, meciul urmând să se desfăşoare vineri, ora nefiind încă stabilită.
SCMU Craiova: Manda, Lică, Ghionea, Voinea, Velicu, Milev, Mărieş – libero. Au mai evoluat: Bicanin, Turanjanin şi Ene. Antrenori: Dănuţ Pascu (principal) şi Claudiu Mitru (secund)
CSVM Zalău: Lescov, Cherbeleaţă, Mihalcea, Gheorghiţă, Dall Bosco, Bala şi Feher – libero. A mai evoluat: Georgescu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

One Thought to “Volei Municipal, victorie importantă în Bănie”

  1. Anonim

    Asa da ! Felicitari !

Leave a Comment