Alarmă sub Măgura!

Phoenix Şimleu Silvaniei – VCM LPS Piatra Neamţ 0 – 3 (22 – 25, 20 – 25, 22 – 25)

Phoenix Şimleu Silvaniei a fost de nerecunoscut sâmbătă seara, pe teren propriu, când a pierdut cu scorul de 0 – 3 în faţa formaţiei VCM LPS Piatra Neamţ. Formaţia de sub Măgura stătea mai bine în clasament după două etape, însă acest lucru nu i-a mobilizat deloc pe jucătorii antrenaţi de Mircea Abraham care, efectiv s-au întrecut în greşeli în faţa nemţenilor. Echipa pregătită de Dan Gavril a jucat cu calm, a avut un serviciu bun şi a răspuns bine cu blocajul, iar şimelaunii s-au văzut conduşi la ambele time-out-uri tehnice ale setului de debut. După ce au avut 8 – 7 şi 16 – 15, oaspeţii s-au impus cu 25 – 22.
Abraham a încercat să-şi audcă echipa în meci în pauza dintre seturi şi părea să fii reuşit acest lucru după cum a decurs scorul până spre finalul setului doi. Şimleuanii au condus cu 8 – 6 şi cu 16 – 14 la cele două întreruperi tehnice, dar în final au reapărut greşelile, iar oaspeţii s-au desprins la 24 – 19, scor de la care Phoenix nu a mai avut nicio şansă.
Cu moralul la pământ, jucătorii Şimleului nu au putut să revină de la 0 – 2, Piatra Neamţ câştigând şi setul trei cu 25 – 22.
„Sunt mulţi factori care au dus la această înfrângere. Nu s-a legat deloc jocul nostru, iar când nu îţi reuşeşte un exerciţiu este foarte greu să obţii ceea ce îţi propui. Nu am ştiut să gestionăm avantajele pe care le-am avut, iar oaspeţii au profitat de acest lucru. Toţi suntem vinovaţi de acest eşec, însă <> este greu să luăm decizii. Vom analiza situaţia şi vom vedea în zilele următoare ce trebuie schimbat”, a declarat la scurt timp după meci antrenorul Mircea Abraham.
De cealaltă parte, Dan Gavril, a afirmat că „este o victorie importantă, fiindcă va fi un campionat greu, în care orice punct câştigat contează. Am servit şi am blocat bine”.
În etapa viitoare, Phoenix Şimleu Silvaniei va evolua pe terenul echipei Unirea Dej.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Ţuţea, Duduj, Tofan, Viţelaru, Cuciureanu, Moisa şi Joel Silva – libero. Au mai evoluat: Filip, Preda şi Florea. Antrenori: Mircea Abraham (principal) şi Ovidiu Teuşan (secund)
VCM LPS Piatra Neamţ: Keckemeti, Voleanschi, Iosif, Predius, Mocanu, Lupu şi Gavril – libero. Antrenor: Dan Gavril

Leave a Comment