Volei Municipal îşi respectă statulul de vicecampioană

Volei Municipal Zalău – Dinamo Bucureşti 3 – 0 (20, 11, 20)

Etapa a XVI-a a Diviziei A1 la volei a programat şi duelul dintre ocupantele locurilor doi şi trei, Volei Municipal Zalău primind vizita celor de la Dinamo într-un meci desfăşurat sâmbătă seara, în Sala Sporturilor. Formaţia zălăuană nu a avut nicio emoţie în faţa echipei din Capitală, de care a dispus în trei seturi, în actul al doilea fiind cea mai mare diferenţă de scor, 25 – 11.
Blocajul a fost punctul forte al echipei zălăuane, jucătorii pregătiţi de Stoyan Stoev „închizând” în multe momente atacurile oaspeţilor.
Debutul de partidă a fost echilibrat, scorul fiind 5 – 5 după primele zece mingi jucate, dar Zalăul s-a desprins la trei puncte avans până la prima întrerupere tehnică pe fondul unui blocaj bun făcut de Mihalcea. Blocajul a funcţionat bine în continuare, vicecampioana s-a desprins la 11 – 7, apoi la 14 – 8, scor la care antrenorul Rădulescu l-a schimbat pe secundul Ivanov cu Romanescu. De la 16 – 10 la cea de-a doua întrerupere tehnică, dinamoviştii s-au apropiat la 23 – 20, moment în care Stoev a considerat că e bine să solicite întreruperea jocului, pentru a opri elanul oaspeţilor. Următoarele două puncte le-au aparţinut zălăunilor, care au câştigat cu 25 – 20.
Jocul oaspeţilor a suferit şi mai mult în actul secund, iar evoluţia echipei zălăuane a fost la fel de bună. Formaţia de la poalele Meseşului şi-a creat repede un avantaj de trei puncte, 4 – 1, iar la primul time-out tehnic a avut 8 – 3. Blocajul a fost din nou „arma letală” a echipei zălăuane, care s-a desprins la 15 – 7, moment în care antrenorul dinamoviştilor a schimbat şi ridicătorul, Bogdan luându-i locul lui Antonic. Voleibaliştii zălăuani au jucat tot mai bine, în timp ce dinamoştii nu s-au regăsit până la finalul setului, pierzând parţialul secund cu 11 – 25.
Vicecampioana a fost echipa care a arătat mai bine şi în setul al treilea, având, la fel ca în actul de debut, 8 – 5 la primul time-out tehnic. 16 – 11 a arătat tabela la cea de-a doua întrerupere tehnică, apoi Zalăul s-a desprins la şase puncte, 22 – 16. Victoria gazdelor era doar o chestiune de timp, Zalăul impunându-se în final la cinci puncte.
În etapa viitoare, Volei Municipal va întâlni în deplasare campioana Tomis Constanţa, însă meciul a fost amânat pentru data de 11 martie, urmând ca peste două etape, vicecampioana să primească vizita celor de la Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Andrei Gheorgescu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal), Bogdan Nicolae (secund)
Dinamo Bucureşti: Antonic, Centelles, Mureşan, Şoloc, Ivanov, Harbuz, Pantelic – libero. Au mai evoluat: Romanescu, Bogdan, Drăguşin. Antrenor: Daniel Rădulescu

Leave a Comment