UPDATE: Zalăul e la putere

De mulţi ani nu s-a mai întâmplat ca Zalăul să se impună în ambele partide în faţa formaţiei Universitatea Alexandrion Cluj, aşa cum s-a întâmplat în acest sezon. După 40 – 29 în tur, pe terenul Clujului, acolo unde echipa lui Tadici nu a mai câştigat de opt ani, HC Zalău s-a impus sâmbătă şi pe teren propriu cu 32 – 26.

Derby-ul Ardealului dintre HC Zalău şi Universitatea Alexandrion Cluj a fost presărat cu de toate: spectacol pe teren, în tribune, dar şi erori de arbitraj din partea brigăzii târgmureşene formată din Nacu şi Rucoi, care a agitat spiritele de ambele părţi. În unele momente şi-a intrat în rol, chiar dacă nu era necesar, observatorul Gheorghe Bejinariu, la fel cum s-a întâmplat şi spre finalul partidei când Tadici a văzut cartonaşul roşu. „Acestui observator îi plăcea să iasă în evidenţă şi pe vremea când era arbitru”, a fost reacţia lui Tadici la final.
Cu excepţia lui Puiu, care a marcat un singur gol şi a Ştefaniei Lazăr, care a intrat de două ori în teren, greşind de fiecare dată, celelalte jucătoare care au evoluat au dat dovadă de dăruire, practicând un joc care l-a mulţumit şi pe Tadici.
Mihaela Cheţa a avut intervenţii bune în poartă, iar în repriza a doua a marcat din poartă în poartă pentru 17 – 12.
Zalăul a rămas chiar în patru jucătoare de câmp pe final, după ce Gheorghe Tadici a văzut cartonaşul roşu, dar tot formaţia de la poalele Meseşului a fost mai bună, majorându-şi avantajul la şase goluri. O evoluţie bună a avut şi Roxana Rob, la fel cum s-a întâmplat şi la Slobozia, iar în partea a doua a funcţionat şi jocul pe extremă dreapta, Andrada Trif marcând de şase ori în partea secundă.
Scorul a fost strâns doar până în minutul opt, când tabela a arătat 4 – 4, după care zălăuancele s-au distanţat la 8 – 4. Clujencele s-au apropiat cel mai mult la două gluri până la pauză, dar la vestiare, Zalăul a intrat cu avans de trei goluri, 14 – 11.
Diferenţa a crescut în partea secundă, echipa zălăuană având în repetate rânduri avantaj de şapte goluri. Clujul s-a apropiat la patru goluri în minutul 57, dar Zalăul, în ciuda faptului că a avut în teren doar patru jucătoare de câmp, a marcat de două ori, stabilind scorul final, 32 – 26.
„Este o victorie frumoasă, indiscutabilă, care a rezultat în urma unei dăruiri totale a jucătoarelor care au evoluat, cu excepţiua lui Puiu şi Lazăr, care nu ajută şi nici nu cred că vor ajuta degrabă echipa. Vin dintr-un mediu în care au făcut ce au vrut ele şi nu au niciun fel de disciplină în joc. În rest, celelalte jucătoare au avut o evoluţie bună. Rob a făcut din nou un joc bun astăzi (sâmbătă, n.r.), iar dacă la Slobozia extremele nu ne-au ajutat, de această dată, Trif a rezolvat problema pe extremă în repriza a doua. Ne pare bine că am obţinut această victorie într-o manieră categorică, chiar mai clară decât arată scorul, pentru că au fost multe probleme în ceea ce privesc deciziile de arbitraj. Dar, faptul că am marcat două goluri în final, când eram pe teren patru contra şase, arată, aşa cum am mai spus, ambiţia cu care au evoluat fetele în acest meci”, a declarat Gheorghe Tadici la finalul partidei.
„Un joc dur, aşa cum ne aşteptam, în care fetele noastre nu au gestionat jocul aşa cum ar fi trebuit în mai multe situaţii. S-au luptat, şi-au dorit mult victoria şi le felicit pentru modul cum au abordat a doua repriză. Este o victorie meritată a Zalăului, atâta timp cât au câştigat la diferenţă atât de mare de scor şi le felicit pe fetele domnului Tadici”, a afirmat, de cealaltă parte, antrenoarea Clujului, Carmen Amariei.
HC Zalău: Mihaela Cheţa (1), Ana Maria Inculeţ – Andrada Maior Paşca (1), Valentina Bardac (5), Crina Pintea (2), Georgiana Ciuciulete (3), Roxana Rob (8), Claudia Constantinescu (5), Ştefania Lazăr, Diana Puiu (1) şi Andrada Trif (6). Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
„U” Alexandrion Cluj: Ana Maria Măzăreanu, Cristina Enache – Magdalena Paraschiv (3), Abegail Valeau, Irina Ivan, Florina Chintoan (5), Cristina Laszlo (7), Corina Biriş (4), Andreea Tetean (3), Roxana Cîrjan, Laura Popa (4). Antrenor: Carmen Amariei

One Thought to “UPDATE: Zalăul e la putere”

  1. SIM

    Joc foarte bun , dar in teren si la masa oficiala s-a facut totul pt ca HC Zalau sa piarda sau in final sa castige strans, prin arbitrajul total pro Cluj si aparitia unui observator de toata jena , care cand mai era circa 1 minut de joc a facut ca echipa sa ramana fara antrenor pe banca si in 4 jucatoare de camp, ceea ce a ambitionat HCzul si a marcat in 4 contra sase . Observatorul indemna mereu arbitri sa fluiere impotriva Zalaului . Un om .mizerabil se vede dupa moaca lui de ca mare .hot !!!

Leave a Comment