Volei Municipal dă doi jucători la naţionala de juniori

Echipa naţională masculină de volei (juniori) a României se va reuni în data de 12 decembrie la Izvorani, în vedere pregătirii şi participării la primul turneu de calificare pentru Campionatului Mondial. Printre jucătorii convocaţi de antrenorii Bogdan Tănase şi Vincenţiu Dumitrescu se numără şi doi voleibalişti de la Volei Municipal Zalău, coordonatorul Filip Constantin şi trăgătorul secund Rareş Bălean.
În data de 17 decembrie, formaţia zălăuană va susţine ultimul meci din campionat în acest an, iar patru zile mai târziu este programat returul din 16-imile Cupei Challenge cu formaţia bosniacă MOK Jedintsvo BRCKO, astfel că se ia în calcul varianta ca cei doi voleibalişti zălăuani să se alăture lotului naţional abia după disputarea celor două partide.
Pregătirea va avea loc la Complexul Olimpic de la izvorani, iar primul turneu de calificare la Campionatul Mondial este programat în perioada 5 – 9 ianuarie 2017.
„Sunt jucători care nu vor ajunge la lot în ziua stabilită, fiindcă au program cu echipele de club. Perioada de pregătire va fi extrem de scurt, dar mergem încrezători la primul turneu de calificare. Sunt nişte băieţi buni în actuala generaţie şi sperăm să obţinem rezultate frumoase”, ne-a declarat selecţionerul Bogdan Tănase.
În primul turneu de calificare, România se va duela cu Germania şi Estonia. În total, sunt patru grupe, din care două cu patru echipe, iar două cu trei echipe. Al doilea turneu de calificare este programat în luna mai a anului viitor, urmând să se califice echipele de pe primul loc din fiecare grupă, plus cele mai bune două reprezentative de pe locul secund.

Leave a Comment