Volei Municipal a învins liderul în minimum de seturi

După ce a eliminat Galatasaray Istanbul din 16-imile Cupei CEV, Volei Municipal a reuşit un joc la fel de bun duminică seara, învingând cu un categoric 3 – 0 liderul Diviziei A1, CS Banatul Caransebeş, care a suferit la Zalău prima înfrângere din actualul sezon.

Zalăul a debutat cu o înfrângere în actualul sezon al Diviziei A1, dar echipa pregătită de bulgarul Stoyan Stoev şi-a revenit odată cu trecerea etapelor, obţinând duminică a treia victorie consecutivă. Aceasta, după ce zălăuanii au reuşit miercuri să se califice şi în optimile de finală ale Cupei CEV, eliminând Galatasaray Istanbul.
CS Banatul Caransebeş a venit la Zalău foarte încrezătoare, mai ales că obţinuse doar victorii în primele patru etape, dar Zalăul i-a predat o lecţie de volei, câştigând în minimum de seturi.
Volei Municipal a practicat un joc bun încă din debutul partidei, iar la scorul de 7 – 3 l-a obligat pe Valentin Pereu să solicite pentru prima dată întreruperea jocului. La scorul de 12 – 7 a solicitat o nouă întrerupere, dar Zalăul a avut un serviciu bun până la finalul setului şi a reuşit să se impună cu 25 – 17.
Oaspeţii au condus în debutul actului secund cu 2 – 0 şi 3 – 1, dar zălăuanii au revenit, iar la 5 – 4, Pereu a cerut timp de odihnă. Zălăuanii au avut avantaj minim la prima întrerupere tehnică, iar în partea a doua s-au desprins la 18 – 15. Gugulanii au revenit, au egalat la 18, moment în care bulgarul Stoev a cerut întreruperea jocului. Până la final, oaspeţii au mai acumulat doar două puncte, iar Zalăul s-a impus cu scorul de 25 – 20.
Antrenorul Valentin Pereu a început setul trei cu Ionuţ Teleleu pe postul de coordonator, iar Banatul Caransebeş a intrat cu două puncte avans la prima întrerupere tehnică. Au urmat patru puncte consecutive câştigate de echipa zălăuană, sorul devenind 10 – 8. Matei a avut un serviciu bun, iar vicecampioana a condus cu 16 – 12 la al doilea time-out tehnic. Diferenţa din final a fost la fel ca în parţialul secund, 25 – 20.
„Am practicat un joc bun astăzi (duminică, n.r.), mai trebuie să luăm trei puncte miercuri, apoi să plecăm la Craiova cu moralul ridicat. Sper să învingem acolo şi să trecem pe primul loc”, a declarat la finalul partidei bulgarul Stoyan Stoev.
„Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm şi să legăm victoriile. Am început mai greu campionatul, dar încet, încet ne revenim. A contat foarte mult şi meciul cu Galatasaray, unde am avut o evoluţie bună, care ne-a ridicat moralul. Acest lucru s-a văzut în meciul de astăzi (duminică, n.r.)”, a precizat coordonatorul Zalăului, Marin Lescov.
Chiar dacă echipa din Banat venea din postura de lider la Zalău, antrenorul Valentin Pereu a recunoscut superiorizatea vicecampioanei. „În primul rând, este diferenţă de valoare între noi şi echipa din Zalău, dar cred că diferenţa s-a făcut astăzi (duminică, n.r.) la serviciu şi preluare. Zalăul este într-o formă foarte bună, a venit după o victorie cu Galatasaray. Cât de cât sunt mulţumit de joc, dar mai avem mult de muncă. La ora actuală, suntem departe de Zalău. Ne dorim o clasare cât mai bună la finalul sezonului, dacă se poate între primele patru locuri”, a precizat tehnicianul echipei din Caransebeş.
Federaţia Română de Volei a programat mâine etapa a VI-a a Diviziei A1, rundă în care echipa zălăuană va primi vizita nou-promovatei Tricolorul Ploieşti.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Mihai Gheorghiţă, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Răzvan Olteanu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
CS Banatul Caransebeş: Laurenţiu Vânătoru, Vladimir Cedic, Fabian Birău, Greg Faulkner, Aivaras Petrusevics, Frederico Teixeira şi Srdjan Pantelic – libero. A mai evoluat: Emil Lungu. Antrenor: Valentin Pereu
Rezultatele complete din etapa a V-a: SCMU Craiova – „U” Cluj 3 – 0, Dinamo Bucureşti – Piatra Neamţ 3 – 0, Ştiinţa Explorări – Tomis Constanţa 3 – 2, CVM Ploieşti – Unirea Dej 2 – 3, CSM Bucureşti – Arcada Galaţi 0 – 3, CSVM Zalău – Banatul Caransebeş 3 – 0.
Clasament:
1. SCMU Craiova 5 5 0 15 – 7 12p
2. CS Banatul Caransebeş 5 4 1 12 – 5 12p
3. Volei Municipal Zalău 5 3 2 13 – 6 11p
4. Ştiinţa Expl. Baia Mare 5 4 1 13 – 6 11p
5. Tricolorul Plioieşti 5 3 2 12 – 6 10p
6. Arcada Galaţi 5 3 2 11 – 9 9p
7. Tomis Constanţa 5 3 2 12 – 11 8p
8. CSM Bucureşti 5 2 3 7 – 9 6p
9. Unirea Dej 5 2 3 8 – 13 5p
10. Dinamo Bucureşti 5 1 4 7 – 12 4p
11. CVM Piatra Neamţ 5 0 5 2 – 15 1p
12. „U” Cluj 5 0 5 2 – 15 1p

Leave a Comment