Volei Municipal a început numărătoarea inversă pentru titlul de campioană

Volei Municipal Zalău a făcut sâmbătă seara un nou pas spre titlul de campioană naţională, câştigând cu scorul de 3 – 1 duelul de pe teren propriu cu Steaua Bucureşti, după ce formaţia din Capitală a condus cu 1 – 0 la seturi.
Vicecampioana a începutt destul de bine partida, intrând cu 8 – 6 la primul time-out tehnic, iar avantajul s-a menţinut şi în prima partea a doua, graţie unui joc bun la blocaj. Steaua a revenit în final, profitând de erorile în atacul Zalăului şi a reuşit să se impună cu 25 – 23.
Lucrurile păreau să se complice pentru formaţia zălăuană, mai ales că secundul Lintz a acuzat probleme de sănătate în actul de debut, fiind înlocuit cu Rareş Bălean. Mutarea avea să fie, însă, una extrem de benefică, tânărul zălăuan având o evoluţie foarte bună pe faza de atac. Bălean a rămas în teren până la finalul partidei, toate cele trei seturi fiind câştigate cu el în teren.
Zalăul nu a mai riscat nimic în celelalte trei seturi, iar actul secund l-a câştigat cu 25 – 17, blocajul fiind şi de această dată cheia succesului.
Universalul Adrian Gontariu şi-a făcut, din nou, numărul în atac, cu 24 de puncte reuşite pe tot parcursul meciului. După 8 – 7 în favoarea Stelei la primul time-out tehnic al celui de-al treilea set, Zalăul a revenit şi a intrat cu 16 – 12 la cea de-a doua întrerupere tehnică, pe fondul unui joc foarte bun făcut pe faza de atac. Diferenţa din final a fost de şase puncte, 25 – 19.
Vlad Cuciureanu a fost „omul cheie” în setul patru, reuşind câteva blocaje în zona centrală în momente importante. După 8 – 7 şi 16 – 14 la cele două întreruperi tehnice, zălăuanii s-au desprins decisiv în final, având 21 – 16, apoi 25 – 19 în final.
„Nu ştiu cât de mult ne apropiem de titlu, fiindcă nu ne facem calcule pentru campionat. Mai sunt trei etape foarte importante pentru noi, din care sperăm să luăm cât mai multe puncte. Astăzi am obţinut o victorie importantă, mai ales că am întâmpinat şi ceva probleme de sănătate din partea unor jucători, dar Bălean l-a înlocuit foarte bine pe Lintz. Mă bucur pentru el, este un jucător serios, care va avea un cuvânt de spus în voleiul românesc”, a declarat „principalul” Zalăului, Marian Constantin.
„Am câştigat un set, dar nu a fost suficient. Echipa din Zalău a jucat mai bine după primul set şi a reuşit să revină. Este o victorie importantă pentru cei de la Volei Municipal, una prin care cred că se pot gândi serios la titlul de campioană a României”, a afirmat de cealaltă parte, antrenorul Stelei, Bogdan Tănase.
În urma victorie de trei puncte, Volei Municipal ocupă în continuare fotoliul de lider în Divizia A1, rămânând la trei puncte în faţa echipei Ardaca Galaţi şi la cinci în faţa campioanei Universitatea Craiova.
Volei Municipal Zalău: Matthias Valkiers, Adrian Gontariu, Răzvan Mihalcea, Vlad Cuciureanu, Leonardo Dal Bosco, Karel Lintz şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Rareş Bălean. Antrenori: Marian Constantin (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Steaaua Bucureşti: Milan Peric, Ciprian Matei, Nemanja Cubrilo, Nicolae Ghionea, Ivan Kostic, Szabolcs Nemeth şi Ivanov Vladislav – libero. Au mai evoluat: Mihai Gheorghiţă, Almansa Jorge, Alexandru Muscină şi Karakashev Petar. Antrenori: Bogdan Tănase (principal) şi Răzvan Roşu (secund)

Leave a Comment