Volei: Divizia Juniori, seria D – Voleibaliștii șimleuani, la a treia victorie consecutivă!

ACS Silvania Șimleu Silvaniei – CSS Zalău = 3 – 0 (21, 15, 15)

Voleibaliștii șimleuani au repurtat a treia victorie consecutivă (după: 3-0 cu CSS2 CNE Baia Mare, acasă și 3-2 cu LPS „Bihorul” Oradea, în deplasare), spre bucuria lor și a celor peste 100 de spectatori, fani ai acestora. A fost o izbândă la îndemâna lor, etalând calitățile tehnice și, de ce nu?, pe cele tactice, în cele 69 de minute de joc. Elevii antrenorului Ovidiu Teușan au fost superiori celor ai profesorului Dorian Faur, la toate capitolele, în ambele linii ale terenului de joc, atât în atac, cât și în apărare. Coordonatorul de joc, Ovidiu Man, și-a pus în valoare coechipierii, remarcându-se Raul Remeș, Vlad Rusu și Paul Pop. Jucătorii zălăuani au avut un „start” bun, dar, încet-încet, au cedat inițiativa șimleuanilor. Oaspeții au greșit mai mult, mai ales la serviciu, și n-au fost prea eficienți în jocul de la fileu, chiar dacă Darius Mîndruț și Florin Bălean au fructificat destule atacuri din pasele ridicătorului Solyom Norbert.

Cum spuneam, echipa zălăuană a început bine partida, conducând cu scorul de 4-1, când după 1-1, a realizat trei puncte la rând, pe serviciul lui Solyom Norbert și cu Florin Bălean, Andrei Șamșudan și Darius Mîndruț la plasă. Imediat, gazdele au avut o revenire în forță, cu o serie de cinci puncte (6-4), când servea Cristian Julei, iar în linia întâi se aflau: Paul Pop, Vlad Rusu și Dan-Silvășan Pașca. Au mai avut o astfel de reușită, când de la 9-9 au ajuns la 13-9, pe serviciul lui Dan Silvășan-Pașca. În continuare, șimleuanii au menținut același ritm, distanțându-se la cinci puncte (21-16, 22-17, 23-18, 24-19), adjudecându-și setul cu scorul de 25-21, prin atacul lui Paul Pop. În setul secund, după egalitatea de 4-4, localnicii au avut 8-5 la primul TO tehnic, dar au reușit o nouă serie de cinci puncte (de la 9-8, la 14-8), având 16-13, la al doilea TO tehnic. Zălăuanii s-au apropiat la un punct (15-16), dar n-au rezistat „avântului” șimleuanilor, cu nouă puncte la rând, cu Paul Pop la serviciu și cu: Vlad Rusu, Dan Silvășan-Pașca și Ovidiu Man la fileu. Zălăuanul Solyom Norbert a atins plasa la atacul lui Vlad Rusu, iar șimleuanii au câștigat cu scorul de 25-15. În setul al treilea echipa locală s-a aflat în permanență la conducere: 5-1, 10-2 (după o serie de cinci puncte, pe serviciul lui Cristian Julei), 15-5, 22-11 și 24-14, impunându-se, din nou, cu scorul de 25-15, în urma greșelii de la plasă a lui Cristian Pop.

Fiind la acest meci, domnul ing. Septimiu Cătălin Țurcaș – primarul orașului Șimleu Silvaniei, mare iubitor al sportului, mi-a declarat: „ Prezența mea în sală este o mare bucurie, mai ales dacă se întâmplă să fie un meci de volei. Bucuria mea este cu atât mai mare, cu cât particip la un meci de volei la care juniorii din orașul nostru, Șimleu Silvaniei, sunt una dintre echipe. Un meci frumos, un rezultat așteptat. Sigur că sistemul de alcătuire a clasamentului, care te obligă să ai jucători cu talie, face ca Șimleul, care este, din punctul meu de vedere, a doua echipă valorică din seria noastră, să fie doar pe locul patru. Echipa de pe locul trei are trei victorii și șase înfrângeri, iar echipa de pe locul patru, respectiv a noastră, are șase victorii și trei înfrângeri, un lucru care mi se pare absolut incorect. Una peste alta, îi felicit pe băieți, mă bucur că au un antrenor bun și sper ca, la un moment dat, Șimleul să redevină o forță a voleiului masculin, cu jucători din zona noastră”.

Șimleu Silvaniei: Ovidiu Man – căpitan de echipă (Ionuț Ruțaș), Raul Remeș (Teotim Păcurar), Cristian Julei, Paul Pop (Mircea Săplăcan), Vlad Rusu (Sebastian Cordon), Dan Silvășan-Pașca și Claudiu Sătmar – libero. Antrenor: Ovidiu Teușan.
Zalău: Eduard Hadade – căpitan de echipă (Darius Crișan), Tudor Lazăr (Andrei Bărbânță), Solyom Norbert, Florian Bălean, Andrei Șamșudan, Darius Mîndruț (Cristian Pop) și Sebastian Matiș – libero. Antrenor: Dorian Faur.

Au arbitrat bine: Mihai Husa – principal (Cluj-Napoca), Ionuț Buciu – secund, Gheorghiță Mitrașca – scorer, Mircea Temian și Viorel Lucaciu – asistenți (toți patru din Zalău).

Prof. Marin ȘTEFAN

Leave a Comment