Volei Club Zalău, semifinalistă în Divizia A2

Clasată pe locul cinci la finalul sezonului regulat, Volei Club Zalău a evoluat în prima fază a play-off-ului în faţa Centrului Naţional de Excelenţă din Dej, sistemul de desfăşucare fiind „două victorii din trei partide”. Primul meci dintre cele două formaţii ar fi trebuit să se dispute la Dej, pe terenul echipei mai bine clasate, dar conducerile celor două cluburi au ajuns la o înţelegere pentru desfăşurarea meciului la Zalău, Sala Sporturilor din Dej fiind ocupată la acea dată.
Primul meci a fost câştigat în trei seturi de zălăuani, însă jocul a fost destul de disputat. După 25 – 21 în actul de debut, zălăuanii s-au impus în prelungiri în parţialul secund, 27 – 25. În ultimul act s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor, 25 – 20 în favoarea zălăuanilor.
Jocul cu numărul doi dintre cele două formaţii s-a desfăşurat sâmbătă, tot în Sala Sporturilor din Zalău, scorul final fiind tot 3 – 0 în faţa echipei conduse de Gabriel Terheş.
Actul de debut a fost fără istoric, zălăuanii câştigând cu 25 – 9, iar în setul al doilea, diferenţa a fost de nouă puncte, 25 – 16. În ultimul parţial, oaspeţii au reuşit să ajungă până la pragul de 20, pe un fond de relaxare în jocul celor de la Volei Club Zalău.
În urma celor două victorii, Volei Club Zalău a obţinut calificarea în turneul semifinal, acolo unde se va duela cu CSU Vest Timişoara, CSM Câmpia Turzii şi Centrul Naţional de Excelenţă din Baia Mare.
„Pot spune că ne-am depăşit obiectivul. La începutul sezonului, ne doream o calificare între primele cinci echipe, iar acum am reuşit să ne calificăm chiar în turneul semifinal. Am reuşit să utilizăm şi doi juniori de la CSS Zalău în acest sezon, ceea ce este un lucru benefic pentru voleiul din municipiu. Le-a crescut valoarea individuală, deoarece au evoluat la un nivel mai ridicat decât cel din campionatele de juniori. Vreau să-i felicit pe jucători pentru această calificare şi să mulţumesc autorităţilor locale şi judeţene, dar şi colaboratorilor noştri pentru susţinere”, ne-a declarat preşedintele clubului, Gabriel Terheş.
Turneul semifinal este programat în perioada 1 – 3 mai, nefiind încă stabilit locul de desfăşurare. Ocupantele primelor două locuri în turneul semifinal, vor accede în ultima fază a campionatului, unde vor evolua alături de ocupantele primelor două locuri din Seria Est. Cele mai bune două echipe de la turneul final vor obţine promovarea în Divizia A1 la finalul sezonului.
Volei Club Zalău: Marius Ilieş, Cristian Zaha, Claudiu Iov, Ovidiu Teuşan, Mihai Bujor, Flaviu Bălean, Adrian Pantea, Adrian Gogotă, Ionuţ Silaghi, Tudor Lazăr, Gabriel Terheş şi Andrei Păun.

Leave a Comment