Volei Club Zalău încheie anul cu doar două victorii

Formaţia zălăuană a înregistrat două victorii şi şase înfrângeri în primele opt partide din actualul sezon al Diviziei A2 Vest

Înfiinţată în vara acestui an, Volei Club Zalău a înregistrat un eşec şi o victorie în primele două etape din actuala ediţie de campionat, câştigând cu scorul de 3 – 0 primul meci de pe teren propriu, cel cu CNE LAPI Dej. La acea vreme, formaţia condusă de Gabriel Terheş avea întreg lotul valid, dar la scurt timp au apărut problemele medicale. Adrian Pantea, cel mai complex jucător pe care-l avea echipa în acel moment, a suferit o accidentare gravă, iar l-a scurt timp a devenit indisponibil şi coordonatorul Ionuţ Blaj. Rezultatele nu au mai fost pe placul jucătorilor, iar Volei Club Zalău a încheiat turul pe locul şase, cu două victorii şi cinci puncte acumulate.
Problemele de lot nu au ocolit formaţia zălăuană nici în ultima etapă din acest an, în care Volei Club a întâlnit în deplasare CNE LAPI Dej. Fără aportul titularilor Cristian Zaha şi Ciprian Pop, echipa de la poalele Meseşului nu a avut nicio şansă în faţa formaţiei dejene, în lotul căreia se regăsesc şi componenţi ai echipei naţionale de juniori.
„Pe lângă Zaha şi Pop, nici al doilea ridicător, Răzvan Oiegar nu a putut evolua din cauza unei accidentări. Nu vrem să gasim scuze, fiindcă vina este a noastră pentru această înfrângere. Totuşi, pentru noi este primul an în Divizia A2, iar adversarele noastre evoluează de cel puţin cinci ani în acest campionat. Am făcut două achiziţii la finalul turului şi există posibilitatea să mai transferăm în perioada următoare alţi jucători. Ne vom pregăti şi în perioada sărbătorilor de iarnă şi sper ca jocul nostru să devină cât mai omogen până la reluarea campionatului”, a declarat Gabriel Terheş, preşedintele clubului.
Atât primul set din partida de la Dej, cât şi ultimul, a fost la discreţia gazdelor. Formaţia de pe malul Someşului s-a impus cu 25 – 14 în actul de debut şi cu 25 – 13 în ultimul parţial. Zălăuanii au contat ceva mai ult în setul al doilea, acumulând 19 puncte.
Etapa a X-a şi a treia din retur se va desfăşura sâmbătă, însă partida dintre Volei Club Zalău şi CSS 2 Baia Mare a fost amânată la solicitarea echipei oaspete, care are jucători convocaţi la lotul naţional de juniori. Meciul se va disputa marţi, 19 ianuarie, începând cu ora 20, în Sala Sporturilor din Zalău.
Rezultatele complete din etapa a IX-a: CNE LAPI Dej – Volei Club Zalău 3 – 0, ProVolei Arad – CSU Braşov 1 – 3, CSU Vest Timişoara – CSM Câmpia Turzii 3 – 0. CSS 2 Baia Mare a stat.
Clasament:
1. CSU Vest Timişoara 8 8 0 24 – 1 24p
2. CSM Câmpia Turzii 7 5 2 15 – 9 15p
3. CSS 2 Baia Mare 7 5 2 17 – 12 13p
4. CS Pro Volei Arad 8 3 5 14 – 19 9p
5. CSU Braşov 8 2 6 13 – 20 9p
6. CNE LAPI Dej 8 2 6 9 – 19 6p
7. Volei Club Zalău 8 2 6 8 – 20 5p

Leave a Comment