Volei Club Zalău 2015 s-a calificat în premieră la turneul de promovare în Divizia A1

Premieră pentru Volei Club Zalău 2015, formaţie ce a obţinut duminică, în premieră, calificarea în turneul final al Diviziei A2 (turneul de promovare în Divizia A1).

Calificată pentru a treia oară de la înfiinţare în turneul semifinal al Diviziei A2, echipa condusă de Ovidiu Teuşan a reuşit să treacă în acest an şi de această fază a competiţiei şi să ajungă în ultimul act.

Turneul semifinal pentru echipele din Seria Vest a avut loc la Zalău, la finalul săptămânii trecute, celelalte trei formaţii fiind CSU Vest Timişoara, CSU Braşov şi Provolei Arad.

Timişoara pornea ca favorită la calificarea în turneul final, iar bătălia pentru locul doi urma să se dea între celelalte trei echipe.

În prima zi a turneului, Zalăul a învins Braşovul cu 3 – 2, pierzând sâmbără cu 0 – 3 în faţa timişorenilor. Tot în primele două zile, Timişoara a învins Provolei Arad cu 3 – 0, iar Braşovul a dispus cu 3 – 2 de arădeni.

Volei Club Zalău depindea de rezultatul Braşovului din ultima zi cu Timişoara, iar cu voleibaliştii de pe malul Begăi s-au impus cu 3 – 0, zălăuanii erau calificaţi la turneul final înaintea duelului cu Provolei Arad.

Totuşi, formaţia de la poalele Meseşului şi-a respectat blazonul şi a dispus cu 3 – 2 de arădeni, obţinând astfel două victorii din trei posibile.

„Echipa noastră s-a calificat la Turneul final de promovare în Divizia A1, practic Final Four-ul Diviziei A2. Astfel, ne-am depășit toate obiectivele propuse sau doar visate! Pentru acest lucru, componenții echipei merită toate felicitările și aprecierile noastre.

Pe această cale, dorim să mulțumim Consiliului Județean Sălaj pentru sprijinul financiar și sperăm ca acest sprijin să continue pentru a ne facilita participarea la turneul final. Mulţumim tuturor colaboratorilor nostri pentru contribuţii şi nu în ultimul rând tuturor acelora care au fost alături de acești copii minunați pe tot parcursul campionatului regulat, dar mai ales pe timpul desfășurării turneului de la Zalău din 22-24.03. 2019. Fără voi, aceste realizări nu erau posibile”, este mesajul postat după calificare pe pagina oficială de facebook a clubului zălăuan.

Celelalte trei echipe calificate în ultima fază a sezonului sunt CSU Vest Timişoara, Rapid Bucureşti şi Gloria Buzău.

Volei Club Zalău 2015: Andrei Şamşudan, Mihai Igna, Cristian Zaha, Ovidiu Teuşan, Darius Crişan, Tudor Lazăr, Ciprian Buta, Cristian Pop, Darius Matiş, Ciprian Pop şi Solyom Norbert.

Leave a Comment