Vlad Lung, „dezertorul” de la FC Zalău

Deşi i-a fost majorat salariul în această vară, când a semnat un nou contract valabil pe o perioadă de un an cu FC Zalău, Vlad Lung a părăsit echipa după meciul de vineri, cu Gloria Progresul Bistriţa, nemaintorcându-se la club

Cu toate că au trecut doar două etape din actualul sezon, FC Zalău a rămas fără unul dintre cei mai importanţi jucători. Vlad Lung, un fotbalist promovat de antrenorul Marius Paşca în urmă cu câţiva ani la echipa de seniori, a părăsit echipa după meciul de vineri, cu Gloria Progresul Bistriţa, spunând conducerii că sora sa, plecată în Austria, este bolnavă. A fost, însă, un motiv pueril, iar înainte de plecare, jucătorul a cerut conducerii să-i dea în avans o parte din drepturile financiare. „Este un jucător neserios. Nu credeam niciodată că un fotbalist poate să-mi facă aşa ceva, cu atât mai mult el, care este la club încă din vremea junioratului. Vineri, după meciul cu Bistriţa, mi-a spus că pleacă în Austria, fiindcă sora sa este bolnavă, dar se pare că nu este adevărat, fiindcă el a avut alte planuri. A făcut numai prostii în ultima perioadă şi avea datorii mari. I-am dat o parte din salariu în avans, dar şi bani împrumut pentru a încerca să-şi acopere din datorii, iar el mi-a întors spatele. I-am oferit în vară salariul pe care l-a cerut, l-am ajutat cu tot ce am putut pentru a rămâne la club”, ne-a declarat, vizibil dezamăgit, preşedintele Ioan Morar.
Oficialul clubului zălăuan spune că nu mai este cale de întors pentru Vlad Lung, iar jucătorul nu poate juca la nicio altă echipă, cel puţin până în vara anului viitor, când îi va expira contractul cu clubul zălăuan. „Pentru el, fotbalul s-a încheiat la FC Zalău, indiferent ce se întâmplă pe viitor. Cât timp este sub contract cu noi, nu va putea evolua la nicio altă echipă fără acordul nostru. FC Zalău merge înainte şi fără Vlad Lung, însă, din păcate, luni s-a încheiat perioada de transferuri, iar până în iarnă va trebui să ne descurcăm cu ce avem”, a mai afirmat conducătorul echipei zălăuane.
La partida de vineri, în tribunele Stadionului Municipal s-a aflat şi tatăl sportivului, iar acesta ar fi spus unor apropiaţi că fiul său urmează să plece de la echipă.
Vlad Lung a început fotbalul la Minerul Sărmăşag, dar la scurt timp a ajuns la FC Zalău, unde s-a transferat încă din vperioada junioratului.

 

Leave a Comment