Vitezomanii s-au întrecut la Cupa “CentoGroup” VTM Meseş

În data de 10 august, Muntele Meseş de lângă Zalău a fost din nou gazda unei competiţii auto, după o pauză de 22 de ani. Pe traseul de drum în lungime de 2,8 kilometri, cei 42 de piloţi înscrişi, dintre care trei deschizători de drum, s-au întrecut în a obţine cel mai bun timp sub privirile curioase ale pasionaţilor din judeţul Sălaj.
Desfăşurată pe parcursul întregii zile, cursa a pornit cu o manşă de recunoaşteri când piloţii au parcurs pentru prima dată traseul în regim de cursă, aceasta fiind urmată de către o urcare de antrenament cronometrat. După o scurtă pauză, adevărata luptă urma să fie dată pe urcarea de lângă Treznea, numărul fanilor fiind tot mai mare odată cu trecerea orelor.
Două manşe de concurs au avut la dispoziţie piloţii din cadrul celor şapte clase pentru a stabili cel mai bun timp pe urcarea în lungime de 2,8 kilometri, care se termina în apropierea drumului ce leagă Zalăul de Cluj-Napoca. Cu o experienţă bogată şi o maşină pregătită la nivelul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, Raul Szene s-a impus în clasamentul general cu un avans de aproape 6 secunde, Mitsubishi-ul EVO 9 fiind o prezenţă aplaudată de către fanii prezenţi pe margine. Lupta pentru poziţia secundă a fost una de zile mari, învingător la zecimi de secundă fiind Daniel Domuţa, care l-a depăşit pe ocupantul ultimei poziţii a podiumului, Bogdan Moldovan.
Prima clasă l-a avut învingător pe Remus Gherghinescu, în timp ce Peter Gavrilla pe un Trabant 601 a încheiat în faţa lui Andrei Fustos, menţiunea clasei mergând la o frumoasă Dacia 1410 Sport pilotată de Sergiu David. La clasa 2 s-a impus Zoltan Maje, urmat de Raul Trifu şi Mihai Vezendan, în timp ce podiumul clasei 3 a fost ocupat de către Cosmin Caraba, Attila Nagy şi Olimpiu Dărăban, pilotul care a adus la start un Renault Gordini.
Zsolt Kurti s-a impus în faţa lui Lorand Kovacs şi a lui Iulian Marcus la clasa 4, ultimul participând cu o altă prezenţă aplaudată de către spectatori, o Dacia 1310 cu motor de Renault 5 Turbo. Ocupant al poziţiei secunde în clasamentul general, Daniel Domuţa s-a impus şi în cadrul clasei 5, urmat de participantul în CNR 2012 Florin Petrişor şi Radu Grindean, în timp ce la clasa 6 podiumul a fost compus din Bogdan Moldovan, mureşeanul Claudiu Rusu şi Ferenc Kul.
Învingător în clasamentul general, Raul Szene s-a impus şi în cadrul clasei 7, fiind urmat pe podium de Lukas Bernat şi Ioan Tirpe. Aplaudată a fost şi evoluţia pilotului de drift Alexandru Ciulean care, deşi a luat startul ca deschizător de drum, a fost al 13-lea la final în clasamentul open, oferind o mostră bună de spectacol numeroşilor spectatori care au umplut zonele dedicate lor pe traseu.
Cu un traseu rapid şi interesant, cu viraje rapide care au pus probleme unor piloţi care au ieşit uşor în decor, Cupa „CentoGroup” Meseş a atras atenţia locuitorilor din Zalău care au răspuns prezent invitaţiei organizatorului de a petrece o zi alături de cai putere, sunet de motoare şi evoluţii la limită.
Organizarea etapei de Campionat de Viteză pe Traseu Montan a fost posibilă în colaborare cu Consiliul Judeţean Sălaj, Primăria Comunei Treznea şi filiala ACR Sălaj, dar şi cu ajutorul clubului sportiv Rider’s Satu Mare.
Detalii suplimentare despre Cupa „CentoGroup” Meseş sunt disponibile pe websiteul http://cupameses.bizartelecom.ro/ sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/Cupameses.
Partener: CentoGrup
Sponsori: iShield.ro, Autoland Hosu, Transilvania Broker, Bizar Telecom
Parteneri media: KISS FM, JustMedia, Magazin Sălăjean, Regio TV, RallyMax.ro, Ola Studio şi Sportul Sălăjean.
Septimiu Berar

One Thought to “Vitezomanii s-au întrecut la Cupa “CentoGroup” VTM Meseş”

  1. Cento

    Pierdere de vreme si bani.

Leave a Comment