Viitorul Zalău, campioană judeţeană la juniori E

Echipa antrenată de Laurean Flonta va participa, începând de joi, la faza zonală din cadrul Campionatului Naţional, programată la Oradea

După un parcurs fără greşeală şi cu un golaveraj de invidiat, având peste 80 de goluri marcate şi doar patru primite, grupa de juniori E (copii născuţi în 2002) de la Viitorul Zalău a devenit, în această săptămână, campioană judeţeană. Viitorul a câştigat la pas competiţia judeţeană, iar ultimele trei partide din cadrul returului nici nu s-au mai jucat, adversarele anunţând că nu se mai pot prezenta la meci.
Echipa pregătită de Laurean Flonta va participa, tot în această săptămână, la faza zonală a Campionatului Naţional de juniori E, programată la Oradea, începând de azi. „Practic, nu am avut adversar în campionat la această categorie de vârstă, iar ultimele trei meciuri ni nu le-am mai jucat, fiindcă echipele adverse ne-au anunţat că nu se mai prezintă la meci. Pentru noi este un dezavantaj faptul că în judeţ, nivelul este scăzut la această categorie, fiindcă la faza zonală vom întâlni echipe mult mai puternice. Tocmai în acest sens am susţinut şi câteva jocuri de verificare, cu echipe din afara judeţului. Ne dorim să facem o figură cât mai frumoasă la zonă şi, de ce nu, chiar să obţinem o calificare în turneul final”, a afirmat antrenorul Laurean Flonta.
În campionatul judeţean rezervat juniorilor E au mai evoluat echipele: FC Zalău, Sportul Şimleu, CSS Zalău, Luceafărul Bălan, Randra Şimleu Silvaniei şi CS Crasna.
La faza zonală de la Oradea, Alături de formaţia zălăuană vor mai participa: FC Bihor, CFR Cluj, Gloria Bistriţa, Mara Baia Mare şi Il Calcio Satu Mare, Viitorul urmând să evolueze într-o grupă cu formaţia bihoreană şi cu echipa din Bistriţa.
Primul duel pentru Rareş Filip şi compania va avea loc joi după-amiază, începând cu ora 16, în faţa juniorilor de la FC Bihor, iar vineri, de la aceeaşi oră, Viitorul va întâlni Gloria Bistriţa. Echipa clasată pe primul loc în fiecare grupă va juca finala fazei zonale, pentru a fi stabilită formaţia calificată în turneul final.
Viitorul Zalău: Alexandru Ştefan – Antonio Ilieş, Mihai Turian, Barbul Chris, Rareş Filip, Mihai Ardelean, Svab Eduard, Dragoş Ilieş, Ionuţ Şandor, Alexandru Jula şi Lonard Toma. Antrenor: Laurean Flonta.
O altă grupă de la Viitorul Zalău, cea de 2004, a participat la finalul săptămânii trecute la Cupa „Adrian Şomlea” de la Turda. Copiii pregătiţi de Laurean Flonta au făcut o figură frumoasă, clasându-se pe locul trei, după ce au învins în ultimul meci formaţia gazdă, Sport Line turda, cu scorul de 3 – 1.

 

Leave a Comment