UPDATE: Victorie în trei seturi pentru vicecampioană

Volei Municipal Zalău – Ştiinţa Explorări Baia Mare 3 – 0 (18, 26, 21)

Vicecampioana s-a impus în minimum de seturi sâmbătă seara, pe teren propriu, în faţa formaţiei Ştiinţa Explorări Baia Mare, într-un meci contând din cadrul etapei a XVIII-a a Diviziei A1 la volei masculin.
După 25 – 18 în actul de debut pentru formaţia zălăuană, parţialul secund a fost mai disputat, iar oaspeţii au avut 8 – 7 şi 16 – 13 la cele două întreruperi tehnice. De la 23 – 21 pentru oaspeţi, Zalăul a restabilit egalitatea la 24, iar în prelungiri s-au impus cu 28 – 26.
Băimărenii au încercat să ţină pasul şi în setul trei cu formaţia vicecampioană, dar formaţia zălăuană a condus în cea mai mare parte, iar la final s-a impus cu 25 – 21.
„Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci şi suntem cu moralul foarte ridicat. Ne-am gândit înaintea meciului că nu putem avea probleme în faţa celor de la Baia Mare. Ne-am făcut doar datoria, am jucat foarte bine şi am câştigat”, a declarat la finalul jocului extrema Zalăului, Marian Bala.
Chiar dacă Zalăul nu mai poate pierde locul doi până la finalul returului, antrenorul Stoev a folosit în partida cu Baia Mare sextetul de bază în cea mai mare parte a meciului. „Nu ştiu dacă vrea să ne menţină în formă, pentru în meciul de cupă de la Caransebeş au jucat şi ceilalţi jucători, dar, probabil a vrut să câştigăm cu 3 – 0 şi să ne fie mai uşor”, a explicat Bala.
De cealaltă parte, antrenorul Marius Botea a precizat că echipa sa putea câştigat actul secund cu mai multă atenţie în final. „Un meci bun din partea echipei gazdă, dar cred că puteam mai mult în setul doi. Am avut mingi pe care le puteam câştiga şi am fi egalat situaţia. Am făcut un meci relativ bun, dar nu suficient de bun pentru a câştiga. Probil lumea este obişnuită ca Baia Mare să se afle pe o poziţie mai bună, dar problemele financiare nu ne-au ocolit în acest sezon şi este clar că performanţa se face doar cu bani. Nu ai bani, nu faci performanţă”, este de părere tehnicianul maramureşenilor.
Volei Municipal Zaalău va evolua miercuri pe terenul echipei VCM LPS Piatra Neamţ, urmând ca sâmbătă să primească vizita echipei Phoenix Şimleu Silvaniei.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Andrei Georgescu. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Florin Bălhăceanu, Silviu Şuşon, Patriciu Păştean, Gheorghe Socaciu, Dragoş Răileanu, Sangrey Shawn şi Balog Rolland – libero. Au mai evoluat: Liviu Râpeanu şi Hilarius Jelle. Antrenori: Marius Botea (principal) şi Sorin Pop (secund)

Leave a Comment