Vicecampionul olimpic „a fugit” din Zalău

„A vrut să fugă ca un laş, dar i-am anticipat intenţia şi am apucat să port o discuţie cu el înainte să plece, dar nici măcar nu a avut curajul să se uite în ochii mei”, ne-a declarat Gheorghe Guşet

Caz special, poate chiar inedit în atletismul românesc. Rareş Toader, vicecampionul olimpic la tineret în proba de aruncare a greutăţii a părăsit miercuri Zalăul într-un mod, cel puţin anormal, nemaidorind să se antreneze aici, după ce atletul declarase în vara acestui an, la scurt timp de la câştigarea argintului la Jocurile Olimpice, că vrea să se antrezene cu Uriaşul din Carpaţi.
Două luni şi jumătate a durat „aventura” lui Rareş Toader la Zalău, perioadă în care a fost susţinut din toate punctele de vedere de antrenorii Gheorghe Guşet şi Lorena Boberschi, care au făcut toate demersurile legale ca sportivul să se poată transfera de la Chimia Râmnicu Vâlcea la CSM Zalău, aşa cum şi-a exprimat dorinţa în luna septembrie atât el, cât şi părinţii săi. „Am fost avertizaţi de multă lume despre comportamentul lui Rareş Toader, dar şi despre cel părinţilor săi, însă nu am vrut să cred ce mi s-a spus. În data de 25 septembrie a bătut la mine la uşă împreună cu părinţii lui şi şi-a exprimat dorinţa de a se antrena cu noi. L-am ţinut la noi acasă o perioadă, i-am dat să mânânce din mâncarea pe care o mâncam şi noi, am făcut tot posibilul pentru a se simţi confortabil şi pentru a avea condiţii bune de pregătire. El nu a cheltuit niciun leu la Zalău, ca urmare, nici nu putea să acumuleze datorii. I-am făcut rost de medicamentaţia necesară şi de alte lucruri necesare în pregătire, ca să vină la final să-mi spună tot felul de minciuni. Nu se poate spune că s-a antrenat ilegal la Zalău, fiindcă inclusiv Federaţia Română de Atletism ştia că el se pregăteşte cu noi”, ne-a dezvăluit, vizibil indignat, Gheorghe Guşet.
Situaţia pare să se fi schimbat radical la finalul săptămânii trecute, când sportivul a fost trimis de Guşet să-şi facă analizele la Bucureşti, rămânând apoi câteva zile acasă, alături de familie. „L-am trimis la Bucureşti să-şi facă analizele la medicul lotului naţional, iar la întoarcere mi-a spus că vrea să rămâne acasă două zile, lucru cu care am fost de acord. Mi-a spus că nu poate veni luni, fiindcă este 1 decembrie şi nu are cu ce să vină, dar că va ajunge marţi. L-am sunat marţi dimineaţa, nu mi-a răspuns la telefon, iar după câteva ore mi-a trimis un mesaj că vine mâine (miercuri, n.r.) cu taică-său…”, povesteşte „greul” zălăuan, care a mai spus că sportivul ar fi vrut să plece din Zalău fără să poarte o discuţie cu el, aşa cum ar fi fost normal. „A vrut să fugă ca un laş, dar i-am anticipat intenţia şi i-am rugat pe cei care se ocupă de administrarea „Hotelului Sport” să mă anunţe când ajunge Rareş Toader. L-am întrebat ce s-a întâmplat, fiindcă era total schimbat, dar nici măcar nu a avut curajul să se uite în ochii mei. Mi-a spus că acum ar vrea dublă legitimare, după ce, când a venit la Zalău, nu a fost de acord cu aşa ceva. Mi-a spus că cei din Federaţia Română de Atletism l-au ameninţat că-l suspendă dacă nu continuă la Vâlcea, ceea ce este o minciună, pentru că regulamentul nu le dă dreptul să-l suspende atâta timp cât toate actele pentru transfer erau în regulă. Miercuri, când am discutat cu el înainte să plece, efectiv am simţit un sentiment de greaţă atât faţă de el, cât şi faţă de taică-său, care ne-a minţit în repetate rânduri”.
Nici Lorena Boberschi nu poate să-şi explice comportamentul sportivului Rareş Toader, după două luni şi jumătate în care atletul a avut doar cuvinte de mulţumire şi de laudă la adresa celor doi antrenori zălăuani. „După ce ne-a spus luni întregi că ne mulţumeşte atât el, cât şi părinţii lui pentru faptul că ne-am implicat în pregătirea lui şi i-am oferit toate condiţiile, miercuri a avut o cu totul altă atitudine. Nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat în cele câteva zile cât a fost plecat şi de ce şi-a schimbat atitudinea. Am rămas cu un gust amar după toată această întâmplare şi mi-am dat seama că poţi fi trădat şi de oameni în care, la un moment dat, ai avut mare încredere”, a afirmat antrenoarea.
Întrebat ce l-a determinat să ia această decizie, după ce în vară afirmase că doreşte să se antreneze doar cu Gheorghe Guşet, Rareş Toader a precizat că „este strict decizia mea de a mă întoarce la clubul din Râmnicu Vâlcea, deoarece au trecut două luni de când stau la Zalău şi mă antrenez ilegal, fără acte. Mi s-a băgat pe gât un avocat ca să rezolve situaţia transferului meu la CSM Zalău, avocat pe care eu şi familia mea trebuia să-l plătesc, deşi, până la urmă, era interesul lor de a mă transfera la CSM Zalău. Problema transferării mele la Zalău putea să dureze şi un an, timp în care eu stăteam pe tuşă. Mă antrenam cu ei „la negru” timp de un an, perioadă în care aş fi acumulat datorii foarte mari şi, indirect, eram obligat să rămân la Zalău”.
Rareş Toader şi-a exprimat dorinţa de a se antrena cu Gheorghe Guşet la scurt timp după ce a devenit vicecampion olimpic, iar la finalul lunii septembrie a început pregătirea sub îndrumarea multiplului campion la aruncarea greutăţii. În perioada de peste două luni cât s-a pregătit la Zalău, antrenorii Guşet şi Lorena Boberschi au întocmit toate actele necesare pentru transferul sportivului, care avea deja domiciliu în Zalău, fiind elev la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu”.
Federaţia Română de Atletism a amânat luarea deciziei finale în acest caz, chiar dacă regulamentul i-ar fi dat dreptul atletului să se transfere la CSM Zalău fără acceptul clubului din Râmnicu Vâlcea, iar miercuri, Rareş Toader a făcut un gest care i-a lăsat fără cuvinte atât pe cei doi antrenori de la CSM Zalău, cât şi pe alţi oameni din lumea sportului.

6 Thoughts to “Vicecampionul olimpic „a fugit” din Zalău”

  1. eu

    felicitari Rares ai scapat de o mare antrenoare !!!!

  2. gigi

    daca era antrenat de Guset toata lumea era de acord dar !!!!?????

  3. Moldovan Daniela

    Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: vrg_daniela@yahoo.com

  4. GUSET

    Noi nu l am antrenat ilegal!! L am.antrenat gratuit ,e o mare diferenţa!!Federaţia stia ca este aici.Nu era interesul nostru sa il antrenam pe acest individ si sa nu uite cum.a venit sa cu părinţii lui sa ne roage sa il antrenam! L au lăsat la ZALĂU fără nimic,ca pe un pachet si noi a trebuit sa ne descurcăm cu e l!! El daca rămânea la Zalău nu acumula niciun leu datorie,a plătit cazare pt ca nu am mai vrut noi sa plătim.din buzunar pt că a vrut sa fugă că un laş!! Altfel nu.plătea un leu!! Masă si vitamine de mii de lei a primit de la noi.Masă de 2400 de lei si vitamine de 1200 plus alte vitamine de la oameni care au sărit sa ne ajute la rugămintea noastră.

  5. Anonim

    Nu ti-a bagat nimeni niciun avocat pe gat!!Parintii tai au angajat acel avocat in numele tau pentru a urgenta actele de transfer care erau abuziv amanate!!Exista dovada clara a abuzului si se poate demonstra,avem actele sau uiti?Se pare si ca uiti faptul ca tu ai dorit sa vii aici sa te antrenezi si nu te-a obligat nimeni sa faci asta!! Se poate demonstra si suma “fabuloasa “pt onorariul avocatului pt care te plangi atat!
    Se vede clar ca habar nu ai ce vorbesti!!
    1-nu te-ai antrenat ilegal, si nici la negru,asta este o mare prostie,FRAtletism stia clar unde esti,mai mult decat atat i s-au trimis lui GUSET formularele pt a fi completate de catre el pt cei de la FRA ca mai apoi sa fie trimise catre COSR .Acest lucru s a intamplat acum o luna!!
    2-de ce ar fi trebuit sa stai pe tusa?? tu nu erai suspendat!!Tu puteai ff bine concura pt cei din RAMNICU VALCEA dar tu ai refuzat categoric acest lucru!! nu ai dorit sa auzi nici macar de dubla legitimare !!Ai spus ca nu mai vrei sa auzi de ei,ca tu nu mai vrei sa le aduci lor si buniculi tau nicio medalie !!Mai mult decat atat in aceasta perioada nu au fost competitii de la care tu sa fi lipsit!!Competitiile incep in luna ianuarie!!!
    3-ce datorii acumulai tu daca ramaneai aici?Pt ce ? NU PLATEAI NIMIC DACA ERAI OM!!Cati bani s au cheltuit cu tine, stii??Clubul CHIMIA , COSR si nici FRA nu au platit 5 bani pt pregatirea ta la ZALAU si tu sti asta ff bine!!Nu iti e rusinie??Nu ai spus un MULTUMESC pt tot ceea ce am facut pt tine!!
    A facut tatal tau declaratii ca ai platit aici sute de milioane!!!CUI??UNDE?Ai platit cazarea si atat!NU o plateai nici pe aia daca nu te prindeam ca vrei sa fugi ca un las!!

  6. surse

    anonimo lasa l pe Guset sa comenteze tu nu ai voie ,esti prea modesta pentru un asa nivel .

Leave a Comment