Vicecampioana vrea să păstreze Cupa României câştigată în sezonul trecut

Federaţia Română de Volei a programat la finalul acestei săptămâni Final-Four-ul Cupei României, trofeu câştigat anul trecut de Volei Municipal Zalău, care a dispus în finala de la Cheile Grădiştei, cu scorul de 3 – 0, de Tomis Constanţa

Volei Municipal Zalău şi Arcada Galaţi se întâlnesc sâmbătă pentru a cincea oară în decurs de 15 zile, iar miza va fi la fel de mare ca în primele patru dispute. După două jocuri susţinute la Zalău şi alte două desfăşurate la Galaţi în cadrul semifinalei Diviziei A1, cele două echipe vor lupta sâmbătă pentru un loc în finala Cupei României, competiţie câştigată anul trecut de Volei Municipal. Jucătorii celor două formaţii se cunosc foarte bine, având în vedere că au jucat de şase ori în acest sezon, ţinând cont şi de cele două dispute din sezonul regulat. Dacă până acum s-a pus problema avantajul terenului propriu, în semifinala Cupei României de sâmbătă, nu se mai poate vorbi de un astfel de avantaj, având în vedere că Final-Four-ul acestei competiţii se dispută în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ.
„Va fi un meci decisiv, de „care pe care”, în urma căruia, echipa câştigătoare ajunge în finala Cupei României. Băieţii sunt refăcuţi fizic, dar şi psihic după meciurile de la Galaţi şi abordăm cu încredere jocul de sâmbătă. Arcada Galaţi este una dintre echipele valoroase ale campionatului, dar pe teren străin nu mai joacă la fel de bine ca pe teren propriu. Meciul începe de la 0 – 0, dar nu pe terenul Galaţiului”, ne-a declarat directorul executiv al Zalăului, Marcel Doru Ţârle.
„Arcada Galaţi şi Volei Municipal Zalău sunt două echipe foarte apropiate valoric şi care se cunosc foarte bine. Cred că cel mai mult va conta forma de moment a jucătorilor”, a afirmat, de cealaltă parte, antrenorul secund al Galaţiului, Marian Apostu.
Final-Four-ul Cupei României de la Piatra Neamţ va începe cu semifinala dintre Ştiinţa Explorări Baia Mare şi Universitatea Cluj, programată sâmbătă, la ora 13. Jocul dintre Volei Municipal Zalău şi Arcada Galaţi va avea loc la ora 15:45, urmând ca echipele câştigătoare din faza semifinală să joace finala Cupei României duminică, începând cu ora 14:30.
Tot în acest weekend şi tot în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ va avea loc Final-Four-ul Cupei României şi la feminin. În semifinalele programate în această după-amiază, Volei Alba Blaj va întâlni CSM Târgovişte, iar CSM Bucureşti se va duela cu CSM Medicina CSS Târgu Mureş. Câştigătoarele vor juca finala duminică, începând cu ora 12.

Leave a Comment