Vicecampioana se întoarce cu coada între picioare de la Craiova

SCMU Craiova – Volei Municipal Zalău 3 – 0 (17, 22, 14)

Volei Municipal Zalău trece printr-o perioadă nefastă, evoluţia echipei de la poalele Meseşului lăsând de dorit în ultimele două partide. După ce s-au chinuit să obţină o victorie în cinci seturi în faţa nou-promovatei Tricolorul Ploieşti, jucătorii pregătiţi de Stoyan Stoev au pierdut categoric, cu scorul de 0 – 3 derby-ul cu Universitatea Craiova, desfăşurat duminică.
Volei Municipal a avut o evoluţie bună doar în debutul partidei, când a condus cu 3 – 0 şi 4 – 2, după care jocul nu a mai funcţionat la fel de bine la blocaj, dar nici pe faza de atac. Universalul Matei, transferat în această vară în locul lui Cherbeleaţă, pare să nu fie o soluţie prea bună aleasă de conducere. Atacurile sale au găsit de puţine ori ţinta, iar bulgarul Stoev s-a văzut nevoit să-l înlocuiască în prima parte a setului cu Mihai Tarţa. Tânărul voleibalist a încercat să facă faţă unui astfel de meci, dar lipsa de experienţă şi presiunea unei astfel de partide şi-au spus cuvântul în multe momente.
Craiova a restabilit egalitatea la cinci, iar la prima întrerupere tehnică a avut 8 – 5. Zălăuanii au dat ceva semne de revenire, egalând la nouă, dar a fost un „foc de paie”, deoarece gazdele au avut trei puncte avans la cel de-al doilea time-out tehnic. În finalul setului, zălăuanii nu au mai contat aproape deloc, iar Craiova s-a desprins la 25 – 17.
În debutul celui de-al doilea parţial, vicecampioana a dat semne de revenire, conducând cu 8 – 6 la prima întrerupere tehnică. Jocul bun a continuat până la a doua întrerupere tehnică, în care zălăuanii au avut 16 – 14, după care au reapărut greşelile în atac. De la scorul de 14 – 17, Craiova a făcut 20 – 18, iar Stoev a solicitat întreruperea jocului. Zalăul nu a mai revenit până la final, iar oltenii lui Dănuţ Pascu s-au impus cu 25 – 22.
Actul trei a fost fără istoric. Zălăuanii s-au întrecut în greşeli pe faza de atac, în special în extreme, iar pentru echipa din Craiova, ecuaţia victoriei devenea din ce în ce mai simplă. 8 – 4 şi 16 – 8 a avut formaţia gazdă la cele două întreruperi tehnice, iar în final s-a impus cu 25 – 14.
Exceptând actul secund, în care Volei Municipal a contat ceva mai mult, vicecampioana a lăsat impresia după jocul de la Craiova că lucrurile nu funcţionează cum trebuie în interiorul echipei, ceea ce s-a văzut şi în partida de pe teren propriu cu Tricolorul Ploieşti. Cu o astfel de atitudine, titlul de campioană este mai degrabă o misiune imposibilă decât un obiectiv realizabil pentru vicecampioana României din ultimele două sezoane.
Universitatea Craiova: Bartha, Lică, Ene, Mihalj, Ghionea, Klyamar şi Mărieş – libero. A mai evoluat: Georgescu. Antrenori: Dănuţ Pascu (principal) şi Claudiu Mitru (secund)
Volei Municipal Zalău: Lescov, Matei, Gheorghiţă, Mihalcea, Dal Bosco, Bala şi Feher – libero. Au mai evoluat: Tarţa, Olteanu şi Bălean. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

4 Thoughts to “Vicecampioana se întoarce cu coada între picioare de la Craiova”

  1. Anonim

    O fi Tarta de vina? Sau presiunea meciului? La meciurile cu Galatasaray si Comstanta nu a fost presiune. Ca ne-am calificat in cupele europene sau ca am luat doua seturi la Constanta, e tot „vina”lui.

  2. Anonim

    Scuze, e Constanta.

  3. Dar salariile restante de 4 luni cand le dati?Voi mergeti la serviciu daca nu va plateste 3-4 luni?De sfatuotori fara valoare nu duce lipsa primaria Zalau. Nu-i asa Nistorescu ?? Prietenii stiu de ce …Si tu la fel

  4. anonim

    Da da da…tarta asta e de vina ca au castigat si la lausanne? sau o fi ta`su care sponsorizeza la echipa?

Leave a Comment