Vicecampioana se impune şi când joacă ţurcă

CSVM Zalău – Steaua Bucureşti 3 – 2 (25 – 20, 21 – 25, 22 – 25, 25 – 18, 15 – 12)

După proverbul „buturuga mică răstoarnă carul mare”, Steaua Bucureşti a fost vineri la un pas de a obţine o victorie nesperată pe terenul vicecampioanei Volei Municipal Zalău. După ce s-au impus în tur fără emoţii cu scorul de 3 – 0 în Capitală, voleibaliştii zălăuani au avut nevoie de cinci seturi şi de mai bine de două ore pentru a câştiga în faţa formaţiei clasate pe ultimul loc. Jucătorilor pregătiţi de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae pare să nu le fi priit zilele libere pe care le-au avut cu ocazia sărbătorilor de iarnă, evoluţia acestora lăsând mult de dorit în primele două meciuri oficiale din acest an. Dacă în meciul din Cupa României cu CS Banatul Caransebeş, vicecampioana a reuşit să se impună în trei seturi, dintre care două disputate, vineri după-amiaza, lucrurile au arătat mult mai rău.
Echipa de la poalele Meseşului s-a impus cu 3 – 2 în faţa Stelei, dar „roş-albaştrii” au condus 2 – 1 la seturi şi au ţinut aproape de vicecampioană până la finalul partidei.
Steliştii i-au surprins pe voleibaliştii zălăuani încă din startul partidei, conducând cu 8 – 7 la prima întrerupere tehnică, apoi cu 11 – 8, moment în care bulgarul Stoev a solicitat pentru prima dată întreruperea jocului. Zalăul a trecut la conducere până la al doilea time-out, având 16 – 14, iar până la final s-a desprins la cinci puncte.
În al doilea parţial, vicecampionii au făcut mult mai multe greşeli, în special pe faza de construcţie şi în atac, oaspeţii conducând în cea mai mare parte a setului. La scorul de 12 – 18, Stoev a făcut prima mutare, introducându-l în centru pe Olteanu în locul lui Gheorghiţă, al cărui joc nu a funcţionat deloc vineri. La 14 – 20, antrenorul Zalăului a schimbat şi coordonatorul, Georgescu luându-i locul lui Lescov, dar vicecampioana nu a mai avut puterea să întoarcă rezultatul până la final, deşi a revenit de la 17 – 24 la 21 – 25.
Oaspeţii au reuşit chiar să preia conducerea la seturi şi să-i „fure” un punct vicecampioanei, după ce s-au impus şi în actul trei cu scorul de 25 – 22, cu toate că începutul i-a aparţinut echipei zălăuane, care a condus cu 5 – 1. O parte dintre spectatorii prezenţi la meci chiar au părăsit Sala Sporturilor, dezamăgiţi de prestaţia echipei zălăuane, care a arătat parcă un joc ceva mai bun până la final.
Setul patru le-a revenit voleibaliştilor de sub Meseş, scorul final fiind 25 – 18, după ce echipa zălăuană a condus de la un capăt la altul.
Parţialul decisiv a fost disputat, iar Volei Municipal Zalău nu s-a putut desprinde decât în final la trei puncte, impunându-se cu 15 – 12.
„Steaua a practicat un volei de calitate, fiindcă este într-o situaţie delicată şi face totul pentru a nu retrograda în Divizia A2. Clubul Steaua a adus şi doi jucători în această iarnă care au jucat tot timpul şi le-a ieşit jocul. Mă bucur, totuşi, că am avut pe final forţa morală necesară pentru a câştiga meciul”, a declarat bulgarul Stoyan Stoev.
De cealaltă parte, tehnicianul Stelei a precizat că echipa sa a arătat la Zalău un volei mult mai bun decât în prima parte a campionatului. „Nici nu ştiu ce să spun: să mă bucur că am câştigat un punct sau să mă supăr că am pierdut meciul? Pentru noi este foarte important acest retur, fiindcă am făcut foarte puţine puncte în prima parte a campionatului. Avem nevoie să câştigăm la fiecare meci cel puţin un punct dacă se poate, aşa cum am reuşit la Zalău. Cred că am făcut un meci bun, nu se compară cu ceea ce am jucat în tur şi sper să ţinem acest ritm până la final. Nu ştiu ce şanse mai avem să ne calificăm în play-off, dar vom lupta până la final pentru a obţine acest lucru”, este încrezător Mircea Dudaş.
CS Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher. Au mai evoluat: Răzvan Olteanu, Cornel Miron, Andrei Georgescu şi Rareş Bălean. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Steaua Bucureşti: Paul Crăciun, Radu Toboşi, Risto Nikolov, Lyotov Alexander, Marius Drăghici, Gjoko Josifov şi Ciprian Tofan – libero. au mai evoluat: Constantin Filip, Andrei Grigoraş, George Carpen şi Marius Ciortea. Antrenor: Mircea Dudaş

Leave a Comment