Vicecampioana, pregătită pentru noul sezon

Volei Municipal Zalău va debuta în noul sezon peste nouă zile, prima adversară fiind Arcada Galaţi, formaţie ce a efectuat o serie de achiziţii importante în pauza de vară

Volei Municipal Zalău şi Tomis Constanţa sunt finalistele din sezonul trecut al Diviziei A1 la volei masculin. Fiecare şi-a adjudecat câte un trofeu naţional. După ce Zalăul a câştigat Cupa României într-o finală desfăşurată la Cheile Grădiştei, Tomis Constanţa a obţinut un nou titlu naţional. Ambele formaţii au făcut câteva schimbări în pauza de vară, însă cele mai multe transferuri le-a efectuat echipa de la malul mării. Cu toate acestea, Tomis Constanţa nu mai pare o echipă la fel de valoroasă ca în sezonul anterior în opinia libero-ului zălăuan Adrian Feher.
„Nu am văzut încă echipa din Constanţa, iar noi suntem, în mare, cam aceaşi jucători de anul trecut. Tomis Constanţa pare să nu mai fie o echipă la fel de valoroasă, pentru că în sezonul trecut a avut în lot campioni europeni, dar sunt convins că va fi un campionat la fel de disputat ca cel anterior. Arcada Galaţi s-a întărit foarte mult faţă de campionatul trecut, iar Universitatea Craiova rămâne o echipă cu mulţi jucători de echipă naţională”, a precizat libero-ul Adrian Feher.
În sextetul de bază, Volei Municipal Zalău a efectuat o singură modificare faţă de anul trecut, universalul Ciprian Matei luându-i locul lui Gabriel Cherbeleaţă.
„Noi am schimbat un post destul de important. Puteam face un sezon bun şi cu Gabriel Cherbeleaţă, cu atât mai mult putem reuşi acest lucru cu Ciprian Matei, care este un jucător extrem de valoros”, consideră Feher.
Volei Municipal Zalău a câştigat două din cele trei turnee de verificare la care a participat în perioada de pregătire, iar libero-ul vicecampioanei consideră că echipa se află pe un drum ascendent, fiind pregătită să debuteze în noul sezon.
„Cele trei turnee la care am participat au fost extrem de utile pentru noi, mai ales că veneam după o perioadă de pauză de aproape patru luni. Cred că am intrat destul de repede într-o formă bună, iar în acest moment suntem pregătiţi pentru a debuta în noul sezon”, a încheiat voleibalistul zălăuan.
Prima adversară din Dvizia A1 a echipei zălăuane este Arcada Galaţi, meciul fiind programat sâmbătă, 24 octombrie, în Sala Sporturilor din Zalău.

Leave a Comment