Vicecampioana a mers „şnur” pe terenul echipei Dinamo

Dinamo Bucureşti – Volei Municipal Zalău 0 – 3 (13 – 25, 23 – 25, 23 – 25)

Victorie categorică, dar mai ales una de moral pentru vicecampioana Volei Municipal Zalău înaintea duelului de vineri, de pe teren propriu, cu formaţia campioană, CVM Tomis Constanţa. Echipa de la poalele Meseşului a învins cu 3 – 0, în deplasare, Dinamo Bucureşti, succes în urma căruia a urcat în fotoliul de lider.
Primele puncte ale actului de debut le-au aparţinut gazdelor, dar Zalăul a revenit de la 1 – 3, preluând conducerea şi intrând cu 8 – 5 la primul time-out tehnic. Apărarea Zalăului a funcţionat bine, iar în atac, voleibaliştii pregătiţi de bulgarul Stoev nu au iertat nimic, având avans de patru puncte, 16 – 12 la cea de-a doua întrerupere tehnică. Tehnicianul „alb-roşilor”, Daniel Rădulescu, a cerut ambele time-out-uri într-un interval scurt de timp, în speranţa că îşi va readuce echipa în joc. Elanul Zalăului nu a mai putut fi, însă, oprit, iar vicecampioana s-a impus la o diferenţă de 11 puncte.
Al doilea parţial a fost mai disputat, în ciuda faptului că Zalăul a început bine, conducând cu 4 – 1. Gazdele s-au apropiat, iar diferenţa de la prima întrerupere tehnică a fost de un singur punct în favoarea vicecampioanei. Volei Municipal a avut tot un punct avans şi la al doilea time-out tehnic, după care s-a desprins la patru puncte pe fondul unor blocaje bune chiar şi în situaţii de „unu la unu”. Dinamoviştii au dat semne că pot relansa setul, apropiindu-se la 22 – 23, dar zălăuanii au încheiat repede conturile.
Ultimul act a avut un istoric asemănător cu cel de-al doilea. Ambele echipe au avut avantaj în repetate rânduri, dar Dinamo a fost echipa care s-a aflat mai mult la conducere. Situaţia s-a schimbat pe final, când voleibaliştii gazdă au făcut câteva greşeli nepermise la preluare, erori care i-au costat pierderea setului şi, totodată, a meciului.
„Ne-am pregătit foarte bine toată săptămâna trecută pentru acest meci, iar băieţii au respectat toate sarcinile trasate şi au jucat foarte bine din punct de vedere tactic. Se vede o creştere în jocul echipei de la meci la meci şi că avem potenţial. Sunt satisfăcut că reuşim să avem această evoluţie cu nişte jucători români, exceptându-l pe brazilianul Dal Bosco. A fost ideea mea de la început să folosim jucătorii români şi vom continua în acest fel. Este o victorie de moral înaintea jocului cu Tomis Constanţa, mai ales că am urcat pe primul loc. Sper ca lumea să vină vineri la sală într-un număr cât mai mare şi să ne susţină”, ne-a declarat antrenorul bulgar, Stoyan Stoev, la finalul jocului.
În etapa viitoare, Volei Municipal Zalău va primi vizita campioanei Tomis Constanţa, într-un meci programat vineri, de la ora 18, în Sala Sporturilor.
Dinamo Bucureşti: Milos Antonic, Dimitar Ivanov, Marius Şoloc, Bogdan Mureşan, Ionuţ Harbuz, Hiroshi Centeles, Srdjan Pantelic – libero. A mai evoluat Cătălin Dobre. Antrenor: Daniel Rădulescu.
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Gabriel Cherbeleaţă, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Bogdan Olteanu, Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)

Leave a Comment