Veteranii atletismului sălăjean, pe podium la Campionatul Naţional

Rodica Prodan a devenit dublă campioană naţională în probele de 5.000 şi 10.000 metri, iar Petru Bologa, campionul naţional de anul trecut, a obţinut medalia de bronz în cursa de 10.000 metri

Stadionul „Iolanda Balaş-Soter” a găzduit la finalul săptămânii trecute cea de-a XXX-a ediţie a Campionatului Naţional de Atletism rezervat veteranilor, competiţie la care Sălajul a avut doi reprezentanţi.
Pe lângă Petru Bologa, judeţul nostru a avut-o ca reprezentantă în acest an şi pe Rodica Prodan, o băimăreancă în vârstă de 66 de ani stabilită în de câţiva ani în localitatea Var. „Se prezintă foarte bine la vârsta ei. Deţine recordurile naţionale atât la 5.000, cât şi la 10.000 de metri”, a precizat zălăuanul Petru Bologa.
Rodica Prodan a luat startul în probele de 5.000 metri şi 10.000 metri, clasându-se pe primul loc la finalul ambelor curse.
Devenit campion naţional anul trecut în proba de 10.000 de metri, Petru Bologa a câştigat în acest an medalia de bronz, terminând cursa într-o oră şi 12 minute. Acesta a fost aproape de podium şi în cursa de 5.000 de metri, clasându-se pe locul patru la final, cu timpul de 35 de minute şi 15 secunde.
„Pentru mine mişcarea a fost întotdeauna pe primul plan. Tinerilor de astăzi le spun că se nasc obosiţi şi trăiesc ca să se odihnească. Este mare păcat că interesul pentru sport este tot mai scăzut de la o generaţie la alta. Copiii, dar mai ales părinţii lor trebuie să conşientizeze că mişcarea înseamnă sănătate, indiferent de sportul pe care-l practici”, a declarat zălăuanul în vârstă de 78 de ani.
Petru Bologa a luat startul anul trecut şi la Campionatul Balcanic de Atletism rezervat veteranilor, desfăşurat tot pe Stadionul „Iolanda Balaş-Soter”, devenind vicecampion balcanic în proba de 10.000 de metri.

Leave a Comment