Metoda „accidentul” face încă victime în Sălaj: Femeie din Cehu Silvaniei, păgubită de 13.000 de lei

 

La nicio lună după ce două sălăjence au fost păgubite, fie prin metoda „premiul”, fie prin metoda „accidentul, o altă femeie din judeţ, a căzut în plasa escrocilor. Este vorba de o femeie de 39 de ani, din Cehu Silvaniei, care a fost înşelată vineri, 3 iulie, de o persoană necunoscută, cu suma de 13.000 de lei. Metoda folosită a fost cea a accidentului, devenită deja clasică, susţin poliţiştii sălăjeni. Potrivit acestora, S. Gyongyi, a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a relatat faptul că sora sa a produs un accident rutier în Ungaria, accidentând grav un copil, iar pentru operaţie, acesta are nevoie de o sumă mai mare de bani. Femeia a luat de acasă suma de 13.000 lei şi s-a deplasat în municipiul Zalău, iar în apropierea unei staţii PECO s-a întâlnit cu un bărbat care s-a prezentat sub numele de Buzescu Vasile şi căruia i-a dat banii. Ulterior, partea vătămată a încercat să ia legătura cu apelantul, însă acesta nu a mai răspuns la telefon, motiv pentru care sălăjeanca a sesizat poliţia.

Luna trecută, două sălăjence „ţepuite” cu câte 3.000 de lei
Reamintim că la începutul lunii iunie, două femei din Sălaj, au fost păgubite cu aproape 3.000 de lei, fiecare, prin metodele „accidentul” şi „premiul”. În 10 iunie, o femeie din Zalău era contactată telefonic de o persoană necunoscută, care i-a relatat faptul că fiul său a avut un accident rutier, iar pentru soluţionarea cazului, aceasta trebuie să trimită printr-un serviciu bancar suma de 14.000 lei. Imediat după primirea apelului, în jurul orei 16, zălăuanca s-a deplasat la un oficiu poştal şi a depus suma de 3.000 lei. Ulterior, femeia, Maria B., a încercat să ia legătura cu apelantul, însă acesta nu a mai răspuns la telefon, motiv pentru care femeia a sesizat poliţia.

Şi metoda „premiul” „prinde” încă în judeţ
O zi mai târziu, a altă sălăjeancă cade în plasa escrocilor. A fost vorba de o femeie din comuna Năpradea, care a fost “uşurată” de aproximativ 2.750 de lei, după ce, chipurile, ar fi câştigat un premiu. Potrivit informaţiilor primite de la Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, joi, 11 iunie, în jurul orei 16, Viorica H., din comuna Năpradea, a fost contactată telefonic de două persoane necunoscute, care au anunţat-o că este câştigătoarea unui premiu în valoare de 10.000 de euro. Pentru a intra în posesia premiului, aceştia i-au spus să depună banii în două conturi separate. Femeia s-a deplasat la un oficiu poştal şi a depus suma de 1.750 de lei, după care, într-un cont bancar, a mai depus 1.100 lei. “Ulterior, partea vătămată a încercat să ia legătura cu apelanţii, însă aceştia nu au mai răspuns la telefon, motiv pentru care femeia a sesizat poliţia”, a declarat reprezentantul IPJ Sălaj.
Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani. „Totodată, dacă sunteţi contactat de un <<binevoitor>>, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin”, precizează reprezentanţii IPJ Sălaj.

Leave a Comment