Vasile Jula, noul antrenor al echipei FC Zalău?

După ce a decis, luna trecută, să pună punct carierei de fotbalist, fostul internaţional, Vasile Jula, ar putea începe meseria de antrenor chiar din această vară. Deşi persoanele din conducerea clubului FC Zalău au fost reţinute în declaraţii, se pare că în şedinţa Consiliului de Administraţie, desfăşurată miercuri după-amiază, s-a luat în calcul varianta înlocuirii antrenorului Marius Paşca cu Vasile Jula. „Este posibil să ajungem la o înţelegere cu Jula, dar numai în zilele următoare vom şti cu exactitate acest lucru”, ne-a declarat preşedintele Ioan Morar.

Cert este faptul că Marius Paşca, cel care a pregătit mai bine de opt ani echipa FC Zalău, nu va mai continua pe banca tehnică a echipei zălăuane, acesta luându-şi „la revedere” de la jucători, marţi, când aceştia au fost chemaţi să-şi predea echipamentul de joc.
Una dintre variantele vehiculate pentru ocuparea postului de antrenor a fost şi Alexandru Pop, dar acesta nu părea încântat de o astfel de colaborare. „Nu se pune problema să fiu antrenor la echipa de seniori. Mă simt foarte bine la grupele de juniori, fiindcă îmi place să lucrez cu copiii”, a afirmat coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori de la FC Zalău.
După o carieră de 29 de ani, în care a evoluat la toate nivele din fotbalul românesc, ajungând să fie convocat chiar şi la echipa naţională, Vasile Jula consideră că poate face faţă meseriei de antrenor, cel puţin la nivelul Ligii a III-a. „Încă nu am discutat cu nimeni despre varianta numirii mele ca antrenor, iar dacă mi se va propune acest post, voi analiza foarte bine situaţia. M-ar tenta să încep meseria de antrenor şi cred că, cu experienţa pe care am acumulat-o în cei 29 de ani de carieră, aş putea face faţă”.
Deocamdată, Vasile Jula nu dispune de Licenţa de antrenor, dar fostul internaţional spune că acest aspect nu ar fi un impediment pentru el. „Am vorbit deja la Federaţia Română de Fotbal şi, în cazul în care aş fi numit antrenor, mi s-ar dar o derogare până când aş intra în posesia Licenţei”, a mai spus Vasile Jula.

Leave a Comment