Valuri prea mari la Dunăre

HC Zalău a pierdut duminică cu scorul de 23 – 27 partida susţinută pe terenul echipei HC Dunărea Brăila, suferind a patra înfrângere din actualul sezon al Ligii Naţionale

HC Zalău şi HC Dunărea Brăila s-au întâlnit în derby-ul rundei a zecea a Ligii Naţionale, într-o partidă disputată duminică, în Sala Sporturilor „Danubius” din Brăila. Jucătoarele pregătite de Gheorhge Tadici au cedat la o diferenţă de patru goluri, 23 – 27, după ce la pauză gazdele au avut avantaj minim, 12 – 11.
Prima repriză a fost echilibrată, în ciuda celor două aruncări de la şapte metri ratate în primele minute de Klimek şi Constantinescu. Puiu a fost jucătoarea care a ieşit în evidenţă, marcând de cinci ori în poarta Brăilei, ultimul gol din aruncare de la nouă metri, trimis direct în vinclul porţii. Zalăul a ţinut aproape în primul sfert oră, dar Brăila s-a desprins la trei goluri, 8 – 5 în minutul 18, iar Tadici s-a văzut nevoit să solicite întreruperea jocului. Diferenţa era de patru goluri, 10 – 6 în favoarea Brăilei cu cinci minute înainte de pauză, dar Zalăul s-a apropiat la un singur gol până la final.
Brăila a beneficiat destul de uşor în partea a doua de câteva aruncări de la şapte metri, iar eliminările au curs la foc automat în tabăra Zalăului, lucru ce l-a nemulţumit pe managerul Gheorhge Tadici, care a fost avertizat cu cartonaş galben pentru proteste. Nici jucătoarele zălăuane nu au mai fost la fel de concentrate pe faza de atac, iar Brăila a refăcut în minutul 44 diferenţa de patru goluri, 20 – 16. Formaţia de la poalele Meseşului a dat semne de revenire în ultimul sfert de oră, dar nu s-a putut apropia la mai mult de două goluri, 21 – 23 în minutul 50 şi 22 – 24 în minutul 52. Tiron a înscris de două ori consecutiv şi a refăcut avantajul de patru goluri al Brăilei, diferenţă înregistrată şi la final pe tabelă.
Cele mai bune marcatoare ale Zalăului au fost Diana Puiu şi Claudia Constantinescu.
În etapa viitoare, HC Zalău va primi vizita Universităţii Cluj, meciul fiind programat vineri, la ora 16:45, în Sala Sporturilor din Zalău.

Leave a Comment