Una caldă, alta rece pentru voleibaliştii de la SCM Zalău

Sport Club Municipal Zalău a susţinut vineri şi sâmbătă primele jocuri oficiale din acest an în cadrul Diviziei A1. După un tur reuşit, la finalul căruia s-au clasat pe locul secund, voleibaliştii conduşi de Sorin Pop şi Marius Lazăr speră la o evoluţie notabilă şi în partea secundă, una care să le permită o clasare chiar între primele patru locuri, ceea ce ar însemna şi o calificare în cupele europene.
Primele adversare din 2021 pentru SCM au fost campioana Arcada Galaţi şi Unirea Dej, echipe pe care zălăuanii le-au întâlnit în cadrul unui turneu organizat la Galaţi.
În tur, zălăuanii au obţinut o victorie surprinzătoare, 3 – 1 în faţa campioanei, dar, de această dată, lucrurile au stat cu totul altfel în jocul de la Galaţi, Zalăul cedând cu 0 – 3. Doar începutul partidei a fost echilibrat, după care gazdele s-au desprins decisiv. La 16 – 12 pentru gălăţeni, Sorin Pop a cerut timp de odhină pentru a-şi readuce echipa în joc, dar tot Arcada a punctat mai bine spre final, câştigând cu 25 – 16.
În actul secund, gazdele s-au desprins la 11 – 6 după doi aşi reuşiţi de Talpa, obligându-i pe zălăuani să solicite întreruperea jocului. Atacul şi blocajul gălăţenilor au funcţionat mai bine şi în partea a doua, impunându-se cu 25 – 13 în final.
Parţialul trei a avut acelaşi istoric cu primul, zălăuanii cedând cu 16 – 25 în faţa campioanei.
SCM-ul a început prost şi meciul cu Unirea Dej, adversarii având 6 – 0 în debutul primului set. Zălăuanii s-au trezit, însă, la timp, au egalat la 13, apoi au preluat conducerea, câştigând cu 25 – 19. Seturile doi şi trei au fost controlate de la un capăt la celălalt de formaţia zălăuană, care s-a impus cu 25 – 17 şi 25 – 16, obţinând astfel o victorie în trei seturi.
Următorul turneu este programat la Zalău, în perioada 12 – 14 februarie, SCM-ul urmând să întâlnească SCMU Craiova şi Universitatea Cluj.
Până la turneul cu numărul doi, pentru formaţia de la poalele Meseşului urmează Cupa României, programată la Cluj-Napoca, în perioada 28 – 31 ianuarie. În primul joc, Zalăul va întâlni chiar Universitatea Cluj, iar în cazul unei victorii, în faza a doua se va duela SCM Universitatea Craiova.

Leave a Comment